Suicide  Zero lanserar ny logotyp

Ny-logotyp-webb-2
Suicide Zero lanserar ny logotyp
2021-07-06

I dag kommer ni som följer Suicide Zero märka att vi bytt kläder - Suicide Zero har fått en ny logotyp! Under våren har vi sett över vårt grafiska manér tillsammans med byrån Åkestam Holst. Behovet att göra detta har vuxit sig starkare i takt med att vår kännedom ökat och vår logotyp används av allt fler aktörer och samarbetspartners.

Åkestam Holst har sett över färgval, typsnitt och grafiska element för att vi ska vara enhetliga och direkta i vår kommunikation och uppfattas som en och samma organisation.

– I processen la också Åkestam Holst fram ett förslag på förändring av vår logotyp, som Suicide Zero fattade tycke för. I en digitaliserad värld har vi märkt att det blivit svårt att jobba med logotypen, den har inte gått att använda på små ytor och har i många sammanhang varit svår att läsa. Tvåpunktnoll-versionen av Suicide Zeros logotyp känns klockren, säger Ylva Ågrahn, projektledare på Suicide Zero.

Den nya grafiska profilen och logotypen byts ut på de flesta digitala ytor i början på juli, och sedan byts enheter ut stegvis. Under oktober 2021 räknar vi med att ha bytt ut det mesta av vårt material.

Har du frågor kring den grafiska profilen?

Kontakta Ylva Ågrahn, projektledare, på E-post ylva@suicidezero.se