Suicide Zero ingår samarbete med Medborgarskolan

Suicide Zero ingår samarbete med Medborgarskolan
Ann-Sofie Olding, förbundschef på Medborgarskolan. Foto: Jeanette Hägglund
Suicide Zero ingår samarbete med Medborgarskolan
2020-02-21

I en folkbildande anda kommer Suicide Zero och Medborgarskolan arbeta med utbildningen Våga Fråga. Syftet är att verka för suicidprevention genom att höja kunskapsnivån hos så många som möjligt och sprida kunskap kring hur man som medmänniska kan bemöta en person som har det svårt.

– Vi ser framemot att kunna stödja Suicide Zero i deras verksamhet, man skulle kunna säga att det är ett livsviktigt samarbete, säger Ann-Sofie Olding, förbundschef på Medborgarskolan.

Medborgarskolan är en ideell förening med humanistisk värdegrund som drivs av att skapa en högre mening och att utveckla människors intressen till ny kunskap – genom hela livet. Genom folkbildning, uppdragsutbildningar och skolverksamhet engagerar de många människor i hela landet och deras verksamhet är öppen för alla. Medborgarskolan har sedan tidigare erfarenhet av att jobba i projekt kring psykisk ohälsa.

– Vi behöver alla bidra till att ta bort tystnadskulturen kring psykisk ohälsa – det vill Medborgarskolan gärna medverka till, säger Ann-Sofie Olding.

Kostnadsfria föreläsningar om suicidprevention kommer att anordnas runt om i landet. Hittills är föreläsningar inbokade i Umeå (25/2), Linköping (3/3) och Örebro (12/5).

– Självmorden är ett samhällsproblem där det krävs stora insatser. Samarbetet med Medborgarskolan gör oss starkare och ger oss en bredare plattform att kunna nå ut till en större målgrupp vilket är bra, säger Camilla Rosenkvist, utbildningsansvarig på Suicide Zero.

Mer om föreläsningarna:

Vill ditt företag vara med och bryta tystnaden kring psykisk ohälsa?

Var med och stötta vårt livsviktiga arbete.

Arkiv
  • 2021
  • 2020
  • 2019
  • 2018
  • 2017
  • 2016