”Släpp skam och skuld. Våga vara du!”

”Släpp skam och skuld. Våga vara du!”
”Släpp skam och skuld. Våga vara du!”
2019-12-06

Veronica Durango hade en tuff barndom med många trauman, vilket höll på att sluta med självmord. Hon trodde att hon var dömd till att misslyckas. Idag lever Veronica ett liv hon bara kunnat drömma om och arbetar nu som föreläsare, coach, soul- och pathfinder. #jagvillgehopp

Kan du berätta om bakgrunden till varför du mådde dåligt?
– Jag hade levt med depression till och från sedan barndomen utan att förstå det. Det har varit allt från mobbing, adoption, psykisk misshandel, m.m. Jag jagade acceptans, kärlek och meningen med livet. 2006 nådde jag botten pga. spelmissbruk och stod plötsligt utan bostad och arbete. Det fick bägaren att rinna över. Att avsluta mitt liv kändes som den enda vägen. Men jag valde att förändra. Istället arbetade jag intensivt i 10 år med att läka själen. Efter en bussolycka 2016 så vaknade jag en morgon förlamad på vänster sida och var säker på att jag fått en stroke. Man fastställde en svår hjärnutmattning med PTSD. Nätterna fylldes med panikattacker, svettningar och ångest. Då ville jag dö på riktigt.

Vad var vändningen för dig?
– Mitt mindset plus 10 års erfarenhet av själslig läkning. Jag började titta ännu djupare i mig själv och upptäckte att svaren till läkningen låg i min egen story och använde olika metoder för att läka ännu mer. Bussolyckan hade kunnat sluta riktigt illa - vilket utlöste den s.k. hjärnutmattningen, något jag kallar uppvaknande. Och 2017 när jag hamnade mitt i terrordådet på Drottninggatan där domen blev att jag hade utsatts för ett mordförsök förändrade allt. Någonting hände i mig där. Rädslorna och begränsningarna löstes upp. Då insåg jag att jag nog har en viktig livsuppgift.

Vad vill du säga till andra som läser om det här och har det tufft?
– Våga vara du! Jag tror verkligen att alla är unika och har en viktig livsuppgift. Se över din story. Oftast är det enskilda situationer som skapat ett beteendemönster. Se läran. När vi går in i känslan och accepterar så helas vi med ett omvänt mindset. Släpp skam och skuld. När vi försöker jaga acceptans utanför oss själva uppstår problem. Våga vara sårbar, det är ett tecken på både styrka och mod.

Mår du dåligt och är i behov av hjälp? Lär mer här om var du kan vända dig.

Var med och stötta vårt livsviktiga arbete.

Arkiv
  • 2021
  • 2020
  • 2019
  • 2018
  • 2017
  • 2016