Promenerar till förmån för Suicide Zero

familjen-stavegren
Agneta, Malin, Fredrik, och Joakim Stavegren, initiativtagare till promenadstafetten "24 mil på 24 timmar".
Promenerar till förmån för Suicide Zero
2021-05-05

Nu på lördag promenerar över 70 personer tillsammans 24 mil på 24 timmar i Rudans friluftsgård i Haninge – för att uppmärksamma psykisk ohälsa och stödja Suicide Zeros arbete. Initiativet kommer från Agneta Stavegren med familj som vill göra något för sina medmänniskor i pandemitider.
– Många sitter ensamma och isolerade på grund av coronapandemin. Vi vill göra något för att få människor att komma ut i skogen och gå ut och gå, säger Agneta Stavegren.

Idén till en promenadstafett kom då Agneta Stavegren hörde ett inslag på radion om en skola som gått promenadstafett i protest mot något de inte gillade. Hon fastnade för upplägget med promenadstafett och satte sig ned med familjen för att spåna på upplägg.
– Jag gick själv in i väggen för tre år sedan och upptäckte att den största hjälpen för mig var att promenera i skogen. Därför valde vi att vara just i skogen, i elljusspåret nere vid vårt friluftsområde, säger Agneta.

Hammarbys Richard Magyar en inspiration

Hela familjen är Hammarbyfans och det var med inspiration av Suicide Zeros ambassadör fotbollsspelaren Richard Magyar som de valde att göra promenadstafetten till ett välgörande ändamål, där intäkterna går till Suicide Zero.
– Både jag och min man har också engagerat oss i barn – och ungdomsidrott, jag tränade baskettjejer och jobbade mycket med att stärka deras självkänsla och att må bra i gruppen. Att motverka psykisk ohälsa ligger mig varmt om hjärtat, säger Agneta.

Uppmanar alla att promenera på lördag

På promenadstafetten som familjen anordnar finns det några få platser kvar – Agneta Stavegren uppmanar alla att själva gå runt om i landet för att lyfta vikten av vardagsmotion för det fysiska och psykiska måendet.
– Fysisk och psykisk ohälsa går hand i hand, kan man kliva över på den ena får man hjälp med den andra, säger Agneta Stavegren.

Här kan du bidra till familjens insamling till Suicide Zero

...och till familjen Stavegren har Suicide Zeros ambassadör Richard Magyar en hälsning...

Se hälsningen här!