"Jag får känslor av att vara viktig och betydelsefull"

Bosse Konrad #hejvolontär
"Jag får känslor av att vara viktig och betydelsefull"
2019-11-22

Bosse Konrad bor i Strängnäs och har varit volontär för Suicide Zero sedan april i år. Under sin korta tid som volontär har han redan hunnit med väldigt mycket. Han har föreläst om sitt engagemang och tidigare depression flertalet gånger, blivit intervjuad av tidningen Arbetet samt hållit i två Våga Fråga-utbildningar. #hejvolontär

Varför har du valt att bli volontär i Suicide Zero?
– Jag är volontär för Suicide Zero för att jag vill påverka, göra skillnad och få vara en bra medmänniska. Flera unga människor i min närhet har tagit sitt liv. Jag har även själv brottats med mörker och svärta i mitt liv.

Hur länge har du varit volontär?
– Jag har bara varit volontär sedan april i år.

Vad ger det dig att vara volontär för Suicide Zero?
– Jag får känslor av att vara viktig och betydelsefull samt att jag får jobba med livsviktiga och angelägna frågor. Jag tycker att det är så himla inspirerande att få lyssna, prata och dela med mig om detta viktiga ämne.

Vad skulle du vilja se för förändring där du bor?
– Hjärtefrågorna är först och främst barn och ungdomars väl och ve.

Vilka är dina bästa tips till andra som vill engagera sig?
– Jag tycker att man ska se till att älska sig själv först och orka må bra och sedan följer man sitt hjärtas övertygelse för att kunna engagera sig för och med andra.

Läs gärna artikeln med Bosse Konrad i Arbetet "Så hittade läraren tillbaka till arbetet". Klicka här för att läsa intervjun.

Vill du också bli volontär för Suicide Zero?

Var med och stötta vårt livsviktiga arbete.

Arkiv
  • 2021
  • 2020
  • 2019
  • 2018
  • 2017
  • 2016