Hållbara flaskor ska bidra till Suicide Zeros arbete

bold-bottle
Ida Lundqvist och Sebastian Öberg, Bold Bottle.
Hållbara flaskor ska bidra till Suicide Zeros arbete
2021-06-30

Ida Lundqvist och Sebastian Öberg har startat företaget ”Bold Bottle”, där visionen är att påverka planeten och samhället till det bättre. Företaget producerar termoflaskor som leder till minskad användning av engångsplast, och en del av intäkterna går till Suicide Zero.

Berätta mer, vilka står bakom Bold Bottle?

– Vi som står bakom Bold Bottle heter Ida Lundqvist, 29 år och Sebastian Öberg, 32 år. Vi är två göteborgare som ursprungligen kommer från Umeå. Tillsammans har vi en tvåårig dotter och väntar en son i augusti. Sebastian är revisor med ett intresse för ekonomi och Ida är den kreativa som brinner för formgivning och fotografering. Tillsammans grundade vi Bold Bottle - ett företag med en vision om att influera till en bättre framtid som gör skillnad i människors liv, samhällen och vår planet.

Berätta om ert initiativ, hur kom ni på idén till Bold Bottle?

– Vi ville skapa ett företag med fokus på hållbarhet och samtidigt göra något gott. Med detta i åtanke skapade vi vår första produkt, en termoflaska som leder till minskad användning av engångsplast. Idén att skänka 1 € per såld flaska till välgörande ändamål, bland annat Suicide Zero, växte fram som en del i att vi vill bidra till ett bättre samhälle. Efter att flera av våra familjemedlemmar och vänner varit med om olika motgångar i livet, ville vi hitta ett sätt att stötta noga utvalda välgörenhetsorganisationer som betyder lite extra för oss.

1 € per såld flaska går till Suicide Zero, varför har ni valt att lyfta just oss?

– Vi har upplevt att det är allt fler som mår psykiskt dåligt. När vi tog del av självmordsstatistiken i Sverige var det självklart för oss att hjälpa till. Det är många som mår psykiskt dåligt och mörkertalet är stort. Vi behöver prata om psykisk ohälsa och om suicid för att fler ska våga söka hjälp, därför är ert arbete på Suicide Zero livsviktigt! Vi startade Bold Bottle under Coronapandemin, sedan dess har psykisk hälsa blivit en ännu större fråga. Detta belyser ännu tydligare hur viktigt ert arbete är och vi vill vara med och bidra till ett samhälle utan självmord.

Vad behövs för att minska självmorden i samhället?

– Först och främst måste vi prata mer om psykisk ohälsa och skapa ett öppet samhällsklimat där alla vågar prata om detta ämne utan att det ska vara tabubelagt, på så sätt kan det erbjudas suicidprevention i ett tidigare skede. Vi får inte blunda för de självmord som begås, vi bör istället lyfta blicken och våga fråga hur människor i vår omgivning mår. På så sätt kan vi förebygga och minska självmorden. Eftersom att allt fler unga mår sämre behöver problemet lyftas upp tidigare, redan i skolan. Att ta tag i problemet redan från skolåldern gör att allt fler liv kan räddas. Tillsammans är vi starka och tillsammans kan vi göra skillnad!

Här kan du läsa mer om flaskan som bidrar till Suicde Zeros arbete