Fredrik Tjulander - finalist i Årets volontär 2019

Fredrik Tjulander - finalist i Årets volontär 2019
Fredrik Tjulander. Foto: Axel Jönsson
Fredrik Tjulander - finalist i Årets volontär 2019
2019-11-20

Suicide Zeros volontär Fredrik Tjulander är en av tio finalister i ”Årets volontär” - ett pris som Volontärbyrån utser för tredje året i rad, för att hylla det ideella engagemanget i Sverige. Vinnaren utses 5 december. Nu håller vi tummar och tår!

Fredrik Tjulander betedde sig märkligt och upplevde han svek sin familj. Han tänkte att världen vore bättre utan honom. Fredrik överlevde sitt första självmordsförsök men var i full färd med att planera sitt nästa. Det som fick honom att avbryta var sambons ord ”Du stannar väl kvar?”. Idag har Fredrik fått diagnosen bipolär sjukdom UNS (utan närmare specifikation) och lärt sig att leva med den. Han har idag ett helt annat liv än innan han diagnostiserades.

Fredrik har varit volontär för Suicide Zero sedan 2016. Han har skrivit debattartiklar, föreläst och medverkat i media. Han påverkar också politiker i sin region Skåne – allt för att öka kunskapen om självmord och minska tystnaden, tabun och stigman. Genom sin otroliga svada och sitt mod belyser han på ett fantastiskt sätt hur det är att leva med psykisk ohälsa och vad man behöver göra för att förebygga det som i förlängningen kan leda till självmord.

Tillsammans med forskare från psykiatrikliniken och psykologiska institutionen i Lund med flera är Fredrik också med i skapandet av ett kunskapscenter för suicidprevention och psykisk hälsa, inom Region Skåne.

Läs mer om Årets volontär här

Vill du också bli volontär för Suicide Zero?

Var med och stötta vårt livsviktiga arbete.

Arkiv
  • 2021
  • 2020
  • 2019
  • 2018
  • 2017
  • 2016