Företaget Svensk Husman skänker 50 procent av sina intäkter till Suicide Zero under oktober

Bild1-webb
Företaget Svensk Husman skänker 50 procent av sina intäkter till Suicide Zero under oktober
2020-09-30

Nynäshamnbaserade företaget Svensk Husman vill genom sina färgglada strumpor sprida glädje och visa vad Sverige har för fika – och mattraditioner. Företaget som har funnits sedan 2018 skänker nu 50 % av sin nettovinst till Suicide Zero under hela oktober. Eric Blomster, vd på företaget berättar mer.

Vilka är Svensk Husman?
– Svensk Husman är ett företag som vill ”göra skillnad i den stora världen”, vi vill visa vad Sverige har i traditioner avseende fika och mat och vi vill sprida glädje genom färgglada strumpor. I händelse av pinsam tystnad kan ju en perfekt ice-breaker vara var man skaffat sina strumpor!

Var håller ni till?
– Vi har vårt säte i Nynäshamn, en lugn och trevlig småstad, invid havet med allt vad det innebär av både närhet till kust och natur, personliga möten, att man känner många och man har en bra småföretagaranda.

Hur länge har ni funnits?
– Vi registrerade firman i slutet av 2018 efter mycket jobb med hemsida, produkter, design och framtagning av våra då fyra mönster, vi gjorde vår första försäljning den 10 augusti 2019. Sedan dess har vi expanderat i rask men kontrollerad takt, byggt upp ett återförsäljarnät i flera länder och designat ytterligare produkter på samma tema som tidigare, Svensk mat tradition och Fika.

Hur kom ni i kontakt med Suicide Zero?
– Jag har tidigare och privat skänkt pengar till Suicide Zero och jag har kommit i kontakt med er via Facebook, men nu när vi kan hjälpa till mer så har vi valt att göra det under den här månaden.

Varför har ni valt att skänka 50% av er vinst under oktober till just Suicide Zero?
– Vi har valt att skänka 50% av vår nettovinst för att vi vill hjälpa till och stötta Suicide Zeros verksamhet så mycket vi kan! Det är också nu efter sommaren som höstmörkret kommer, kanske blir man nedstämd och förlorar hoppet. Just nu känns det därför som att ett extra stöd kommer till pass. Syftet är förstås att vi genom vårt stöd vill bidra till få ner antalet självmord.

Har ni själva erfarenhet av självmord i er närhet eller egen psykisk ohälsa?
– Ja, i min direkta närhet så har jag för fem år sedan förlorat en bror under oktober månad.

Vilken fråga brinner ni mest för?
– Vi brinner inte för någon speciell fråga utan vi vill bara hjälpa till med det vi kan avvara. Vi vill rädda liv och hjälpa människor i deras svacka i livet som vi hoppas dom kommer ur. Vissa saker kan man bara inte göra och sedan få ogjort.

Läs mer om Svensk Husman och beställ strumpor här

Arkiv
  • 2021
  • 2020
  • 2019
  • 2018
  • 2017
  • 2016