Suicide Zero-podden: Atilla Yoldas, Richard Magyar och Ulf Mellström i samtal om självmord och mansnormer

SuicideZero-podden-avsnitt-fyra
Suicide Zero-podden: Atilla Yoldas, Richard Magyar och Ulf Mellström i samtal om självmord och mansnormer
2020-10-23

Varje år tar nära 1 600 människor sitt liv i Sverige, över 70 procent av dessa är män. Frågan är varför män är överrepresenterade och vad är det som gör att pojkar och män inte söker hjälp. I fjärde avsnittet av Suicide Zero-podden pratar journalisten Atilla Yoldas, fotbollsspelaren Richard Magyar och professor Ulf Mellström om de tysta männen och hur vi kan jobba med psykisk ohälsa hos män och pojkar.

I podden medverkar Atilla Yoldas, journalist och författare till boken ”mansboken – från en kille till en annan” som handlar om machokultur, Richard Magyar, fotbollsspelare i Hammarbys A-lag och ambassadör för Suicide Zero samt Ulf Mellström, professor i genusvetenskap vid Karlstad universitet som varit med i ett forskningsprojekt om män och självmord på landsbygden i Värmland.

– Jag tror man ignorerar vissa saker hos sig själv, vissa känslor. Man ignorerar att prata om dem och i längden tror jag att det kan leda till just en sådan situation jag själv hamnade i. Jag kunde inte sätta ord på vad jag kände, hur jag mådde, för att jag var så ovan vid att ens röra vid den typen av ämnen, säger Richard Magyar.

– Det är ett långt förändringsprojekt att förändra den här idén om att ensam är stark, att män inte pratar om känslor, säger Ulf Mellström.

Podden görs av Stefan Sundström och Suicide Zero.

Lyssna på poddavsnittet här:

Arkiv
  • 2021
  • 2020
  • 2019
  • 2018
  • 2017
  • 2016