1 miljon kr från företag innan 10 september

Hoppa till huvudinnehåll

1 miljon kronor från företag innan 10 september

Nu kraftsamlar vi och har som mål att samla in 1 miljon kronor från företag innan den Suicidpreventiva dagen 10 september 2022.

Hittills har vi samlat in:

  • Företagsinsamling_SPD22_Websida_SUMMA.png
Varmt tack till alla företag som bidragit!

.

Varje år går 1 500 liv förlorade i självmord – fyra liv om dagen varav 70 procent är män. Bakom varje siffra i statistiken finns en unik människa och efterlevande som tvingas uthärda den svåraste av förluster.

Suicide Zeros vision är ett samhälle utan självmord. För att nå dit krävs förändringar på alla samhällsnivåer. Vårt livsviktiga arbete finansieras till största delen av gåvor från engagerade medmänniskor, som bidrar med vad de kan. Det räcker långt, men vi vet att fler liv kan räddas om företag över hela Sverige också engagerar sig i arbetet.

Suicidpreventiva dagen infaller varje år den 10 september och lanserades av Världshälsoorganisationen, WHO, för att sätta arbetet med att förhindra självmord på agendan med syfte att prata och öka kunskapen om att förebygga suicid. Om 200 företag i hela landet fram till den 10 september skänker 5 000 kronor var, så kommer vi att nå vårt mål på 1 miljon kronor. Vill ni vara med och hjälpa till?

ViStödjer Mobil

Som tack för er gåva får ni ett speciellt omnämnande på denna websida samt ett mejl med vår digitala stödlogga. Den kan användas i er externa och interna kommunikation för att berätta om ert viktiga stöd. Länka gärna till denna sida och/eller använd #suicidezero, #suicidpreventivadagen och #suicidprevention om ni nämner oss i sociala medier.

Vad behövs 1 miljon kronor till?

💚Utbilda i suicidprevention (medmänniskor, föräldrar, vuxna, äldre, idrottstränare, lärare, företagsledning, elevhälsa, kommunpolitiker och socialtjänst för att bara nämna några). Läs mer här.
💚Anpassa vårt utbildningsmaterial så att vi når barn och unga på fler plattformar.
💚Påverka beslutsfattare och politiker och bilda opinion.
💚Lyfta frågan om självmord i media och bryta stigmat.
💚Förebygga psykisk ohälsa hos barn genom utbildningspaketet Livsviktiga snack. Läs mer här.
💚Finansiera viktig forskning om självmord. Läs mer här.

Kajsa

Tack för att ni är med oss!

Har du frågor om oss eller är nyfiken på ett företagssamarbete, kontakta mig gärna! Kajsa Hagskog, ansvarig företagssamarbeten
kajsa@suicidezero.se
0708-53 04 67
LinkedIn