Konsert

Hej Marie Niljung, volontär för Suicide Zero som planerar en uppföljning av förra årets konsert till förmån för Suicide Zero. Varför genomförde du konserten i fjol?
– Jag arrangerade konserten för att uppmärksamma psykisk ohälsa och självmord på ett nytt sätt. Genom musik når man fler och det var dags för en konsert för detta ämne.

Berätta kort om hur du gick till väga för att genomföra konserten?
– Jag kontaktade min vän musikern Martin Hederos och frågade om han kunde hjälpa mig med en stödkonsert. Sedan tog jag kontakt med Olle Nilsson på Nöjesfabriken i Karlstad för att se om vi kunde vara där. Båda sa ja och då kom även Fredrik Lindholm med. De fick ta hand om det musikaliska och jag jobbade med finansieringen.

Hur lång framförhållning hade du?
– Jag tog kontakt med Martin Hederos i oktober 2014. Och vi började mer skarpt i januari. Vi hade pressträff i april. Sen jagade jag pengar oavbrutet fram till konserten.

Vad var utmaningarna?
– Att vara i en ny värld med artister. Och att ragga sponsring och bidrag. Vårt motto var ”många bäckar små”. Att få tiden att räcka till då jag jobbar heltid i Arvika kommun var helt klart en utmaning.

Fick du någon hjälp?
– Martin och Fredrik tog hand om det musikaliska. Olle ordnade med biljetter och annat kopplat till det. Jag fick hjälp av Suicide Zeros kassör Eva Wedberg med att fakturera och göra budget. Stina Thimren hjälpte till med affischer och layout. På själva konserten var både delar av styrelsen och några volontärer med och sålde t-shirts och armband. Armbanden hade min vän Anna Noren tillverkat under året.

Hur gick det?
– Succé! Vi fick mycket uppmärksamhet i medier både innan och efter. Vi fick in 205 000kr! En fantastisk kväll fylld av musik, hopp och kärlek!

Vad lärde du dig av detta?
– Massor! Inget är omöjligt. Men det krävs både tålamod och mod. Det är bra om man är fler som jobbar med att söka pengar. Och det finns nått som heter sponsorpaket.

Vad kan du tipsa andra om som vill genomföra event?
– Bestäm ett datum. Var ute i tid. Var fler som kan söka pengar. Kör! Roligaste jag gjort!

Övrigt?
– Ny konsert är bokad till 26/8-16! Fredrik Lindholm och Olle Nilsson är med mig igen och nu pågår arbetet med att boka artister. Ett värmländskt husband är bokat och vi inväntar besked från ett antal artister. Vi samarbetar med en klass på Brobygrafiska i Sunne som ska hjälpa oss med en infokampanj och marknadsföring av konserten. Jag ska detta år försöka ansöka om mer bidrag från kommuner och t ex studieförbund. I tid!
– Välkommen till Karlstad och Nöjesfabriken den 26/8-16! Solsken är beställt.


Gör som vår volontär Marie och anordna en konsert eller gala till förmån för Suicide Zero. På så sätt kan många engagera sig och bidra till att uppmärksamma och minska självmorden. Samtidigt får Suicide Zero ett viktigt ekonomiskt bidrag.

Läs mer om Marie Niljungs arbete med att anordna en konsert genom att klicka här!

 

 

Om oss

Suicide Zero arbetar för att radikalt minska självmorden.
Vi vill med den ideella organisationens kraft

  • öka kunskapen och bilda opinion kring samhällsproblemet suicid.
  • lyfta fram nytänkande och konkreta
    lösningar för att rädda liv
  • minska stigmatiseringen av psykisk ohälsa.

My newsdesk - Suicide Zero
Så gör vi skillnad

Ge en gåva

90konto

swisha suicidezero

sms

Kontakt

Kontakta oss

Suicide Zero,
    Travbanan 57, 147 34 Tumba