Arrangera ett event

Hoppa till huvudinnehåll

Arrangera ett event för att synliggöra självmordsfrågan

Det finns många sätt att synliggöra självmordsfrågan lokalt på din hemort. Här ger vi dig några tips och råd.

Är du redan arrangör?

Om du redan är med och arrangerar ett event så kan du enkelt lägga till Suicide Zero som "programpunkt", informera om varför vi finns och skapa engagemang genom att samla in gåvor till vårt arbete.

Fråga redan befintiga arrangörer

Är du inte själv involverad i lokala aktiviteter kan du börja med att undersöka vad som redan är planerat i kommunen och fråga arrangören om du får informera om Suicide Zeros arbete. Vilka sportevenemang finns? Genomförs konserter eller kulturella event där du bor? Är det ett jubileum som uppmärksammas lokalt? Som ideell aktör får man ofta vara med kostnadsfritt och dela ut information eller stå vid ett bord och berätta om vår fråga.

Boka in en föreläsare från Suicide Zero

Äger ett större event rum på din hemort så kan Suicide Zeros föreläsare engageras. Skicka en förfrågan till utbildning@suicidezero.se.

Starta en egen insamling

Vid de olika arrangemangen kan insamling till Suicide Zero genomföras på det sätt som passar bäst. Man kan ge en gåva via swish, eller starta en egen insamling som man sprider inom sitt nätverk och följer över tid. Läs mer om det här: Starta en egen insamling

Vill du ha mer inspiration?

Hör gärna av dig med frågor och idéer till kontakt@suicidezero.se.