2019 June

1947

”Våga kämpa för dig själv, våga prata om hur du mår”

När Sabina Thorstedt växte upp hade hon svårt för sociala situationer. Hon blev tyst och kände sig osynlig och utvecklade ångest och depression. Det gick så långt att hon planerade sitt självmord i de... read more..

1030

Ny podd stödjer Suicide Zeros arbete

Idag lanseras podcasten ”Gymnasieresan” som under hela sommaren kommer att behandla utmaningar ungdomar ställs inför, under och efter gymnasiet. Podden produceras av Karl Lindoff, Stefan Biscevic och ... read more..

8594

Genom att krossa myter om självmord kan vi rädda liv

I vårt samhälle finns många myter om självmord som kan få allvarliga konsekvenser om vi inte slår hål på dem. Myterna är förenklingar som grundar sig i rädsla och okunskap. Att låta myter styra vårt b... read more..

1385

Trodde att våldtäkten var hennes fel

När Magda Abrahamsson var sex år skildes hennes föräldrar och hon vågade inte visa att hon var ledsen. Som femtonåring blev hon våldtagen och fortsatte att hålla känslorna inom sig i tron om att det v... read more..

667

Besvikelse och samhällsengagemang fick dem att starta Världens chans

För 1,5 år sedan ställde Erika Bernstone frågan ” tror du att vi kan hitta 100 000 personer som kan avvara en krona per dag?” till Maria Sandell som svarade ”lätt!”. De var båda på väg att lämna den m... read more..

755

Suicide Zero i Almedalen, på Kalmar stadsfest och i Blomstermåla

Under de kommande månaderna kommer Suicide Zero att vara i Almedalen, medverka på Kalmar stadsfest samt på konsert i Blomstermåla. Här kan du läsa mer om evenemangen. Almedalsveckan i Visby 2 - 7/7... read more..

1297

”Gör det du älskar och som du orkar med”

Marcus Borg är en av våra volontärer som i höst arrangerar en konsert till förmån för Suicide Zero. Med sitt engagemang vill han påverka kommunen och politikers arbete med psykisk ohälsa och självmord... read more..

2336

SYLVES debutsingel ska få fler att prata om självmord

För tre år sedan förlorade låtskrivaren och artisten Marcus Holmberg aka SYLVE sin kusin Johanna i självmord. Med debutsingeln ”Låtsas som inget hänt” vill han lyfta frågan och få fler att prata om ps... read more..

4836

Ordval har betydelse vid psykisk ohälsa

Orden som används när vi pratar om psykisk ohälsa har betydelse för hur vi tänker om detsamma. Sättet vi pratar om mental hälsa kan förstärka negativa stereotyper och bli stigmatiserande utan att vi t... read more..

Resultat 1 - 9 av 9

Copyright © Vallagruppen webbbyrå 2018. All Rights Reserved.