2019 April

1399

"Man får kämpa för sina nära och kära om man inte orkar kämpa för sig själv!"

Ewelina Buss Forsberg blev mobbad i skolan och drabbades av tvångstankar. Efter ett självmordsförsök såg hon hur det drabbade hennes anhöriga och bestämde sig för att fortsätta kämpa. #jagvillgehopp ... read more..

3603

"Alla unga har inte samma tur som min son - att bli en av de som klarade sig."

Gästkrönika: AnnSophie Forsell Öhrns son hamnade #mellanstolarna. Här berättar hon om kampen för sonen och om ett samhälle som inte är rustat för att rädda ett ungt liv. Så välkomna till oss.Barnen... read more..

715

Kille? Vi behöver din åsikt!

Suicide Zero, MIND och SPES söker killar/ de som definierar sig som killar i åldern 18 - 44 till en referensgrupp inför en kommande gemensam kampanj om män och självmord. Vi vill h... read more..

1911

Lyssna på Självmordsöverlevarna: När det obegripliga blev begripligt - om bipolär sjukdom

Fredrik Tjulander förstod inte vad som höll på att hända. Han betedde sig märkligt och upplevde att han svek sin familj. Han tänkte att världen vore bättre utan honom. Fredrik överlevde ett första sjä... read more..

2618

”Skäms inte för den du är - alla kan drabbas av psykisk ohälsa”

När Mikael Israelsson var sju år gammal blev han förlöjligad för hur hans kropp såg ut av en äldre elev på skolan och på gymnasiet blev han utskrattad av några i sin klass. Sådana tillfällen etsade si... read more..

919

Suicide Zeros arbete under 2018

För att minska självmorden måste debatter sättas igång; stigmat måste försvinna och rädslan för att närma sig ämnet måste förändras. Under 2018 har vi på Suicide Zero gjort en hel del för att lyfta hu... read more..

1706

"Att göra något är bättre än inget, stort som litet"

Vi på Suicide Zero är väldigt stolta och glada över att ha närmare 200 volontärer från norr till söder i landet. Våra volontärer gör verkligen skillnad lokalt genom att till exempel medverka i lokal m... read more..

2187

Monicas medborgarförslag ska minska självmord i Sävsjö

- Jag får inte min dotter tillbaka, men det kanske kan rädda någon annans barn eller annan anhörig, säger Monica Evertson, volontär hos Suicide Zero. För drygt ett år sedan skickade Monica Evertson read more..

3738

Stjärnkocken Anton Bjuhr ny ambassadör för Suicide Zero

PRESSMEDDELANDE 2019-04-05. För snart tre år sedan tog den internationellt erkända stjärnkocken Anton Bjuhrs mamma sitt liv. Anton var mitt i arbetet med att driva restaurang Gastrologik, som idag har... read more..

4168

Återhämtningsguider som hjälp vid psykisk ohälsa

Återhämtningsguiden är till för dig som lider av psykisk ohälsa och behöver återhämtning. Den är gratis och finns både som bok och app. Materialet fungerar också som stöd i arbetet för dig som möter p... read more..

Resultat 1 - 10 av 10

Copyright © Vallagruppen webbbyrå 2018. All Rights Reserved.