2019

584

”Gymnasietiden har varit mitt ljus i allt mörker”

Rebecca Johansson drabbades tidigt av psykisk ohälsa på grund av mobbning och har 19 år gammal hunnit skriva flera självmordsbrev. Vändningen kom när hon startade ett UF företag på gymnasiet och kände... read more..

77

Digitala lösningar som kan förebygga självmord

Rebel & Bird är Suicide Zeros nya digitala partner. Digital strategi, innovation och optimering ska bidra till att förebygga ett av Sveriges största samhällsproblem: självmord. Under det komm... read more..

1224

”Vi måste svälja lite stolthet och våga prata”

Nu på lördag spelar Suicide Zero en hockeymatch tillsammans med några av Sveriges mest välrenommerade spelare. Mathias Otmalm är en av spelarna i laget Mighty Dronts, som arrangerar tillställningen. H... read more..

780

Du är inte dina känslor

När flera av Ibrahim Hamads vänner och kusiner flyttade började han få tankar på att ta sitt liv. Och under en period hände för mycket för snabbt och han var nära att ta sitt liv. Men Ibrahim bad om h... read more..

403

Hockeystjärnor förebygger självmord

I våras tog Mathias Otmalms bror Gustav sitt liv. Kort därefter bestämde sig lagkompisarna i hockeylaget Mighty Dronts utanför Sundsvall för att arrangera en välgörenhetsmatch till förmån fö... read more..

1337

”Chefen släppte allt och såg till att jag fick hjälp”

Sara Lindqvist fick ångest för några år sedan men stängde in sina känslor. Till slut kände hon sig tvungen att antingen be om hjälp eller avsluta sitt liv. #jagvillgehopp Kan du berätta om bakgrund... read more..

648

Janice - ny ambassadör för Suicide Zero

Sångerskan och artisten Janices pappa tog sitt liv 2011. Att prata om psykisk ohälsa och bryta tabun kring självmord är viktigt för Janice. Därför blir hon ambassadör för Suicide Zero. Samtidigt släpp... read more..

814

”Jag hade turen att vakna”

För snart 15 år sedan hade jag gett upp. Jag orkade inte längre kämpa mot mörkret. Jag hade inget hopp om att det någonsin skulle göra mindre ont. Jag klarade inte av att se hur fruktansvärt dåligt mi... read more..

201

​Tävling - Pris för bästa rapportering om självmord

För femte året utlyser Suicide Zero ett pris på 10 000 kr för bästa rapportering om självmord. I fjol vann SvD:s Matilda Shayn för en artikelserie om äldre och självmord. Nu vill vi få in bidrag från ... read more..

696

"Jag vet när jag ska söka hjälp"

#Jagvillgehopp – Erikas berättelse. Erika Vallius växte upp med alkoholiserade föräldrar och skolan missade att hon har adhd. Efter ett självmordsförsök fick hon bra hjälp och diagnoserna adhd, e read more..

495

” När jag väl fick rätt hjälp slutade jag skämmas”

Staffan Nylund är 30 år och bor i Österbotten i Finland med sambo och deras son som snart är tre år. Staffan har levt med psykisk ohälsa mer eller mindre i hela sitt liv men det har varit värst de sen... read more..

171

Nytt svenskt rikslotteri – Suicide Zero är en av nio förmånstagare

Spelinspektionen har beviljat tillstånd för ett nytt svenskt rikslotteri, där Suicide Zero är en av nio förmånstagare. Målet under 2019 är att engagera 100 000 personer att ge en krona om dagen, vilke... read more..

1209

Handbok för livskämpar

I höstas släpptes en självhjälpsbok för människor med självmordstankar. De tre författarna har alla jobbat på Suicidprevention i Väst i Göteborg. Jan Beskow är psykiatriker och forskare. Filippa Gagné... read more..

Resultat 1 - 13 av 13

Copyright © Vallagruppen webbbyrå 2018. All Rights Reserved.