2019

24

Det här behöver du veta för att få rätt vård

Det finns en uppsjö möjligheter att få vård om du mår psykiskt dåligt. Men vilken vård är rätt för just dina behov? Här berättar Johan Andreen, som är psykiater och suppleant i Suicide Zeros styrelse,... read more..

111

Möt Håkan Wester - en av våra engagerade volontärer

Håkan Wester från Alingsås är en av Suicide Zeros volontärer. 2017 anordnade han Karin Boyes minneslopp och 2018 en minneskonsert för Micke ”Svullo” Dubois i Huddinge till förmån för organisationen.&n... read more..

348

”Jag delar med mig och får alltid tillbaka”

Helene Neuss har varit volontär hos Suicide Zero i snart ett år. Här berättar hon om varför hon blev volontär och vilka förändringar hon vill se i Stockholm där hon bor. Varför valde du att bli vol... read more..

404

"Våga dela med dig om du inte mår bra, så att du kan få hjälp.”

#Jagvillgehopp: Lukas Betting fastnade i ett spelmissbruk som kunde kostat honom livet. Bra vård och familjens kärlek blev hans räddning. Kan du berätta om bakgrunden till varför du mådde dåligt? read more..

2658

"Alla unga har inte samma tur som min son - att bli en av de som klarade sig."

Gästkrönika: AnnSophie Forsell Öhrns son hamnade #mellanstolarna. Här berättar hon om kampen för sonen och om ett samhälle som inte är rustat för att rädda ett ungt liv. Så välkomna till oss.Barnen... read more..

200

Kille? Vi behöver din åsikt!

Suicide Zero, MIND och SPES söker killar/ de som definierar sig som killar i åldern 18 - 44 till en referensgrupp inför en kommande gemensam kampanj om män och självmord. Vi vill h... read more..

1132

Lyssna på Självmordsöverlevarna: När det obegripliga blev begripligt - om bipolär sjukdom

Fredrik Tjulander förstod inte vad som höll på att hända. Han betedde sig märkligt och upplevde att han svek sin familj. Han tänkte att världen vore bättre utan honom. Fredrik överlevde ett första sjä... read more..

1751

”Skäms inte för den du är - alla kan drabbas av psykisk ohälsa”

När Mikael Israelsson var sju år gammal blev han förlöjligad för hur hans kropp såg ut av en äldre elev på skolan och på gymnasiet blev han utskrattad av några i sin klass. Sådana tillfällen etsade si... read more..

245

Suicide Zeros arbete under 2018

För att minska självmorden måste debatter sättas igång; stigmat måste försvinna och rädslan för att närma sig ämnet måste förändras. Under 2018 har vi på Suicide Zero gjort en hel del för att lyfta hu... read more..

938

"Att göra något är bättre än inget, stort som litet"

Vi på Suicide Zero är väldigt stolta och glada över att ha närmare 200 volontärer från norr till söder i landet. Våra volontärer gör verkligen skillnad lokalt genom att till exempel medverka i lokal m... read more..

1581

Monicas medborgarförslag ska minska självmord i Sävsjö

- Jag får inte min dotter tillbaka, men det kanske kan rädda någon annans barn eller annan anhörig, säger Monica Evertson, volontär hos Suicide Zero. För drygt ett år sedan skickade Monica Evertson read more..

2346

Stjärnkocken Anton Bjuhr ny ambassadör för Suicide Zero

PRESSMEDDELANDE 2019-04-05. För snart tre år sedan tog den internationellt erkända stjärnkocken Anton Bjuhrs mamma sitt liv. Anton var mitt i arbetet med att driva restaurang Gastrologik, som idag har... read more..

3167

Återhämtningsguider som hjälp vid psykisk ohälsa

Återhämtningsguiden är till för dig som lider av psykisk ohälsa och behöver återhämtning. Den är gratis och finns både som bok och app. Materialet fungerar också som stöd i arbetet för dig som möter p... read more..

1395

Uppmärksammad musikvideo lyfter självmord

För ett halvår sedan satt Enköpingsbon Hannes ”Vories” Gustafsson i studion och skapade musik för att uppmärksamma psykisk ohälsa. Nu har han fått Region Uppsalas kulturstipendium för unga för sin mus... read more..

1234

”Gymnasietiden har varit mitt ljus i allt mörker”

Rebecca Johansson drabbades tidigt av psykisk ohälsa på grund av mobbning och har 19 år gammal hunnit skriva flera självmordsbrev. Vändningen kom när hon startade ett UF företag på gymnasiet och kände... read more..

274

Digitala lösningar som kan förebygga självmord

Rebel & Bird är Suicide Zeros nya digitala partner. Digital strategi, innovation och optimering ska bidra till att förebygga ett av Sveriges största samhällsproblem: självmord. Under det komm... read more..

1414

”Vi måste svälja lite stolthet och våga prata”

Nu på lördag spelar Suicide Zero en hockeymatch tillsammans med några av Sveriges mest välrenommerade spelare. Mathias Otmalm är en av spelarna i laget Mighty Dronts, som arrangerar tillställningen. H... read more..

1026

Du är inte dina känslor

När flera av Ibrahim Hamads vänner och kusiner flyttade började han få tankar på att ta sitt liv. Och under en period hände för mycket för snabbt och han var nära att ta sitt liv. Men Ibrahim bad om h... read more..

589

Hockeystjärnor förebygger självmord

I våras tog Mathias Otmalms bror Gustav sitt liv. Kort därefter bestämde sig lagkompisarna i hockeylaget Mighty Dronts utanför Sundsvall för att arrangera en välgörenhetsmatch till förmån fö... read more..

1563

”Chefen släppte allt och såg till att jag fick hjälp”

Sara Lindqvist fick ångest för några år sedan men stängde in sina känslor. Till slut kände hon sig tvungen att antingen be om hjälp eller avsluta sitt liv. #jagvillgehopp Kan du berätta om bakgrund... read more..

888

Janice - ny ambassadör för Suicide Zero

Sångerskan och artisten Janices pappa tog sitt liv 2011. Att prata om psykisk ohälsa och bryta tabun kring självmord är viktigt för Janice. Därför blir hon ambassadör för Suicide Zero. Samtidigt släpp... read more..

1002

”Jag hade turen att vakna”

För snart 15 år sedan hade jag gett upp. Jag orkade inte längre kämpa mot mörkret. Jag hade inget hopp om att det någonsin skulle göra mindre ont. Jag klarade inte av att se hur fruktansvärt dåligt mi... read more..

327

​Tävling - Pris för bästa rapportering om självmord

För femte året utlyser Suicide Zero ett pris på 10 000 kr för bästa rapportering om självmord. I fjol vann SvD:s Matilda Shayn för en artikelserie om äldre och självmord. Nu vill vi få in bidrag från ... read more..

847

"Jag vet när jag ska söka hjälp"

#Jagvillgehopp – Erikas berättelse. Erika Vallius växte upp med alkoholiserade föräldrar och skolan missade att hon har adhd. Efter ett självmordsförsök fick hon bra hjälp och diagnoserna adhd, e read more..

649

” När jag väl fick rätt hjälp slutade jag skämmas”

Staffan Nylund är 30 år och bor i Österbotten i Finland med sambo och deras son som snart är tre år. Staffan har levt med psykisk ohälsa mer eller mindre i hela sitt liv men det har varit värst de sen... read more..

284

Nytt svenskt rikslotteri – Suicide Zero är en av nio förmånstagare

Spelinspektionen har beviljat tillstånd för ett nytt svenskt rikslotteri, där Suicide Zero är en av nio förmånstagare. Målet under 2019 är att engagera 100 000 personer att ge en krona om dagen, vilke... read more..

1513

Handbok för livskämpar

I höstas släpptes en självhjälpsbok för människor med självmordstankar. De tre författarna har alla jobbat på Suicidprevention i Väst i Göteborg. Jan Beskow är psykiatriker och forskare. Filippa Gagné... read more..

Resultat 1 - 27 av 27

Copyright © Vallagruppen webbbyrå 2018. All Rights Reserved.