2019

1516

Låt till minne av Marcel Jacob släpps till förmån för Suicide Zero

Det svenska rockbandet Talisman, som skapades av den bortgångna Marcel Jacob, släpper den 20 december en ny låt “Never Die (A Song For Marcel)” till minne av bandets skapare. Marcel Jacob tog sitt liv... read more..

937

”Släpp skam och skuld. Våga vara du!”

Veronica Durango hade en tuff barndom med många trauman, vilket höll på att sluta med självmord. Hon trodde att hon var dömd till att misslyckas. Idag lever Veronica ett liv hon bara kunnat drömma om ... read more..

489

Justera strategin mot självmord

Debattartikel av Psykiatrifonden och Suicide Zero i dagens SvD - Strategin mot självmord behöver justeras. Antalet självmord har legat på samma nivå de senaste tio åren, trots att en nollvision antogs... read more..

486

"Jag får känslor av att vara viktig och betydelsefull"

Bosse Konrad bor i Strängnäs och har varit volontär för Suicide Zero sedan april i år. Under sin korta tid som volontär har han redan hunnit med väldigt mycket. Han har föreläst om sitt engagemang och... read more..

739

#100trappsteg - för bättre kondition, styrka och hälsa

Mattias Sunneborn har varit ambassadör för Suicide Zero sedan 2014. För ett tag sedan berättade vi om 08fri.Masters, som han driver tillsammans med Jenny Åkervall. I samarbete med Suicide Zero har de ... read more..

935

Fredrik Tjulander - finalist i Årets volontär 2019

Suicide Zeros volontär Fredrik Tjulander är en av tio finalister i ”Årets volontär” - ett pris som Volontärbyrån utser för tredje året i rad, för att hylla det ideella engagemanget i Sverige. Vinnaren... read more..

480

Suicide Zero är mycket kritiska till beslutet om att Hjälplinjen läggs ner

Senaste året var det 30 000 samtal som försökte nå fram till Hjälplinjen, 14 000 av de besvarades. 39 procent av de som ringt till jourtelefonen har ansett att den hjälp de fått varit tillräckligt för... read more..

553

Luleå Basket inleder samarbete med den ideella organisationen Suicide Zero

Nu inleder en av landets starkaste elitidrottsföreningar Luleå Basket ett samarbete med den ideella organisationen Suicide Zero. Målet med samarbetet är att öka medvetenheten kring psykisk ohälsa för ... read more..

674

”Mötet med människor gör mig hel”

Ulrika Jannert Kallenberg har varit volontär för Suicide Zero sedan 2017 och bor i Ljungskile. Hon har skrivit boken ”Döden ingen talar om” som handlar om att växa upp med tystnaden som uppstod efter ... read more..

1146

Rickard Bracken ny generalsekreterare för Suicide Zero

Vid årsskiftet tillträder Rickard Bracken som ny generalsekreterare för den ideella organisationen Suicide Zero. Han är idag projektledare på Research Institutes of Sweden (RISE) samt projektledare oc... read more..

329

Förra året tog 1 082 pojkar och män sina liv – initiativet Stör Döden går ut för att bryta tystnaden

Förra året tog tre pojkar och män sina liv varje dag. Därför är självmord fortsatt den vanligaste dödsorsaken bland män upp till 44 år. För att lyfta frågan om mäns självmord, bryta stigmat och öka ku... read more..

741

Marcus Eriksson ny regionansvarig i Västra Götaland

Sedan augusti i år arbetar Marcus Eriksson som regionansvarig i Västra Götaland på Suicide Zero. Västra Götaland blir därmed den andra regionen, efter Värmland, att ha en regionansvarig. Som regionans... read more..

1400

”Klamra dig fast vid minsta lilla ting som är bra”

Karin Fenger-Krog hamnade i en psykos tre gånger, då försökte hon även ta sitt liv. Hon trodde att alla levde med ångest men att hon bara var sämre på att hantera det. Liksom för många andra var det t... read more..

851

Suicide Zero donerar 600 000 kronor till Psykiatrifonden för forskning inom suicidprevention

Varje år delar Psykiatrifonden ut anslag till forskning inom det psykiatriska och psykologiska området i Sverige. I år påbörjar Suicide Zero ett samarbete med Psykiatrifonden, som startar med en donat... read more..

1743

Friidrottsträning ska främja psykisk hälsa hos äldre

Suicide Zeros ambassadör Mattias Sunneborn har dragit igång ett nytt projekt. Genom friidrottsträning ska seniorer få hjälp att stärka sin psykiska hälsa – och alla kan vara med. ”Friidrottsträning är... read more..

1208

Malou efter tio vinner Suicide Zeros pris för bästa rapportering om självmord 2018

Malou efter tio tar i dag emot Suicide Zeros årliga pris ’Pris för bästa rapportering om självmord’. Hedersomnämnanden går till journalisterna Peter Ferm (Helsingborgs Dagblad) tillsammans med Peter H... read more..

491

Stödkonserten ”Våga Fråga” anordnas i Blomstermåla till förmån för Suicide Zero

Den 14 september arrangeras välgörenhetskonserten ”Våga Fråga” på Folkets Hus i Blomstermåla. Allt överskott går till Suicide Zero, som aktivt arbetar med att förebygga självmord. Musiken under kvälle... read more..

2065

Ökat antal självmord under 2018

Under 2018 tog 1 574 personer sina liv i Sverige. Det är en ökning med 30 personer jämfört med året innan. Den största ökningen har skett i åldersgrupperna 15 till 24 och 25 till 44 år. Det visar Soci... read more..

1116

Imminence vill att fler som mår dåligt ska finna hopp

Psykisk ohälsa är vanligt inom musikgenren metalcore, därför initierade arrangörerna bakom festivalen High 5ive Summer Fest ett samarbete med Suicide Zero. Festivalen äger rum den 24–25 augusti i Stoc... read more..

2451

"Ingen kan göra allt, men alla kan göra något"

I november 2014 förlorade Sara Bergenrot sin äldsta son, endast 16 år gammal. Hon blev volontär för Suicide Zero hösten 2016 och har sedan dess fått stor kunskap om suicid och psykisk ohälsa. Sara läm... read more..

970

Välkommen till vårt seminarium "Självmord upphör inte för att vi blundar och tiger"

  Självmord är ett samhällsproblem som kräver stora insatser, men är möjligt att förebygga. Hur kan du upptäcka varningstecken på psykisk ohälsa? Och vad kan du göra om du misstänker att någon v read more..

1771

Suicide Zero söker ny Generalsekreterare

Då det finns mycket tabu, rädsla och stigma kring självmord och psykisk ohälsa arbetar Suicide Zero med den viktiga uppgiften att i preventivt syfte öka kunskap hos politiker, journalister/media, vå read more..

1947

”Våga kämpa för dig själv, våga prata om hur du mår”

När Sabina Thorstedt växte upp hade hon svårt för sociala situationer. Hon blev tyst och kände sig osynlig och utvecklade ångest och depression. Det gick så långt att hon planerade sitt självmord i de... read more..

1030

Ny podd stödjer Suicide Zeros arbete

Idag lanseras podcasten ”Gymnasieresan” som under hela sommaren kommer att behandla utmaningar ungdomar ställs inför, under och efter gymnasiet. Podden produceras av Karl Lindoff, Stefan Biscevic och ... read more..

8594

Genom att krossa myter om självmord kan vi rädda liv

I vårt samhälle finns många myter om självmord som kan få allvarliga konsekvenser om vi inte slår hål på dem. Myterna är förenklingar som grundar sig i rädsla och okunskap. Att låta myter styra vårt b... read more..

1385

Trodde att våldtäkten var hennes fel

När Magda Abrahamsson var sex år skildes hennes föräldrar och hon vågade inte visa att hon var ledsen. Som femtonåring blev hon våldtagen och fortsatte att hålla känslorna inom sig i tron om att det v... read more..

667

Besvikelse och samhällsengagemang fick dem att starta Världens chans

För 1,5 år sedan ställde Erika Bernstone frågan ” tror du att vi kan hitta 100 000 personer som kan avvara en krona per dag?” till Maria Sandell som svarade ”lätt!”. De var båda på väg att lämna den m... read more..

755

Suicide Zero i Almedalen, på Kalmar stadsfest och i Blomstermåla

Under de kommande månaderna kommer Suicide Zero att vara i Almedalen, medverka på Kalmar stadsfest samt på konsert i Blomstermåla. Här kan du läsa mer om evenemangen. Almedalsveckan i Visby 2 - 7/7... read more..

1297

”Gör det du älskar och som du orkar med”

Marcus Borg är en av våra volontärer som i höst arrangerar en konsert till förmån för Suicide Zero. Med sitt engagemang vill han påverka kommunen och politikers arbete med psykisk ohälsa och självmord... read more..

2336

SYLVES debutsingel ska få fler att prata om självmord

För tre år sedan förlorade låtskrivaren och artisten Marcus Holmberg aka SYLVE sin kusin Johanna i självmord. Med debutsingeln ”Låtsas som inget hänt” vill han lyfta frågan och få fler att prata om ps... read more..

4836

Ordval har betydelse vid psykisk ohälsa

Orden som används när vi pratar om psykisk ohälsa har betydelse för hur vi tänker om detsamma. Sättet vi pratar om mental hälsa kan förstärka negativa stereotyper och bli stigmatiserande utan att vi t... read more..

1389

Peer support ger ökat hopp

Den som lider av psykisk ohälsa kan bli extra hjälpt av personer som har egen erfarenhet av psykisk ohälsa. I Sverige kallas det för Peer support och står för professionell egenerfaren resurs. — P... read more..

2035

Det här behöver du veta för att få rätt vård

Det finns en uppsjö möjligheter att få vård om du mår psykiskt dåligt. Men vilken vård är rätt för just dina behov? Här berättar Johan Andreen, som är psykiater och suppleant i Suicide Zeros styrelse,... read more..

1320

Möt Håkan Wester - en av våra engagerade volontärer

Håkan Wester från Alingsås är en av Suicide Zeros volontärer. 2017 anordnade han Karin Boyes minneslopp och 2018 en minneskonsert för Micke ”Svullo” Dubois i Huddinge till förmån för organisationen.&n... read more..

1178

”Jag delar med mig och får alltid tillbaka”

Helene Neuss har varit volontär hos Suicide Zero i snart ett år. Här berättar hon om varför hon blev volontär och vilka förändringar hon vill se i Stockholm där hon bor. Varför valde du att bli vol... read more..

1386

"Våga dela med dig om du inte mår bra, så att du kan få hjälp.”

#Jagvillgehopp: Lukas Betting fastnade i ett spelmissbruk som kunde kostat honom livet. Bra vård och familjens kärlek blev hans räddning. Kan du berätta om bakgrunden till varför du mådde dåligt? read more..

1487

"Man får kämpa för sina nära och kära om man inte orkar kämpa för sig själv!"

Ewelina Buss Forsberg blev mobbad i skolan och drabbades av tvångstankar. Efter ett självmordsförsök såg hon hur det drabbade hennes anhöriga och bestämde sig för att fortsätta kämpa. #jagvillgehopp ... read more..

3772

"Alla unga har inte samma tur som min son - att bli en av de som klarade sig."

Gästkrönika: AnnSophie Forsell Öhrns son hamnade #mellanstolarna. Här berättar hon om kampen för sonen och om ett samhälle som inte är rustat för att rädda ett ungt liv. Så välkomna till oss.Barnen... read more..

778

Kille? Vi behöver din åsikt!

Suicide Zero, MIND och SPES söker killar/ de som definierar sig som killar i åldern 18 - 44 till en referensgrupp inför en kommande gemensam kampanj om män och självmord. Vi vill h... read more..

1998

Lyssna på Självmordsöverlevarna: När det obegripliga blev begripligt - om bipolär sjukdom

Fredrik Tjulander förstod inte vad som höll på att hända. Han betedde sig märkligt och upplevde att han svek sin familj. Han tänkte att världen vore bättre utan honom. Fredrik överlevde ett första sjä... read more..

2705

”Skäms inte för den du är - alla kan drabbas av psykisk ohälsa”

När Mikael Israelsson var sju år gammal blev han förlöjligad för hur hans kropp såg ut av en äldre elev på skolan och på gymnasiet blev han utskrattad av några i sin klass. Sådana tillfällen etsade si... read more..

1030

Suicide Zeros arbete under 2018

För att minska självmorden måste debatter sättas igång; stigmat måste försvinna och rädslan för att närma sig ämnet måste förändras. Under 2018 har vi på Suicide Zero gjort en hel del för att lyfta hu... read more..

1843

"Att göra något är bättre än inget, stort som litet"

Vi på Suicide Zero är väldigt stolta och glada över att ha närmare 200 volontärer från norr till söder i landet. Våra volontärer gör verkligen skillnad lokalt genom att till exempel medverka i lokal m... read more..

2296

Monicas medborgarförslag ska minska självmord i Sävsjö

- Jag får inte min dotter tillbaka, men det kanske kan rädda någon annans barn eller annan anhörig, säger Monica Evertson, volontär hos Suicide Zero. För drygt ett år sedan skickade Monica Evertson read more..

3887

Stjärnkocken Anton Bjuhr ny ambassadör för Suicide Zero

PRESSMEDDELANDE 2019-04-05. För snart tre år sedan tog den internationellt erkända stjärnkocken Anton Bjuhrs mamma sitt liv. Anton var mitt i arbetet med att driva restaurang Gastrologik, som idag har... read more..

4296

Återhämtningsguider som hjälp vid psykisk ohälsa

Återhämtningsguiden är till för dig som lider av psykisk ohälsa och behöver återhämtning. Den är gratis och finns både som bok och app. Materialet fungerar också som stöd i arbetet för dig som möter p... read more..

2495

Uppmärksammad musikvideo lyfter självmord

För ett halvår sedan satt Enköpingsbon Hannes ”Vories” Gustafsson i studion och skapade musik för att uppmärksamma psykisk ohälsa. Nu har han fått Region Uppsalas kulturstipendium för unga för sin mus... read more..

1959

”Gymnasietiden har varit mitt ljus i allt mörker”

Rebecca Johansson drabbades tidigt av psykisk ohälsa på grund av mobbning och har 19 år gammal hunnit skriva flera självmordsbrev. Vändningen kom när hon startade ett UF företag på gymnasiet och kände... read more..

859

Digitala lösningar som kan förebygga självmord

Rebel & Bird är Suicide Zeros nya digitala partner. Digital strategi, innovation och optimering ska bidra till att förebygga ett av Sveriges största samhällsproblem: självmord. Under det komm... read more..

2175

”Vi måste svälja lite stolthet och våga prata”

Nu på lördag spelar Suicide Zero en hockeymatch tillsammans med några av Sveriges mest välrenommerade spelare. Mathias Otmalm är en av spelarna i laget Mighty Dronts, som arrangerar tillställningen. H... read more..

2265

Du är inte dina känslor

När flera av Ibrahim Hamads vänner och kusiner flyttade började han få tankar på att ta sitt liv. Och under en period hände för mycket för snabbt och han var nära att ta sitt liv. Men Ibrahim bad om h... read more..

1279

Hockeystjärnor förebygger självmord

I våras tog Mathias Otmalms bror Gustav sitt liv. Kort därefter bestämde sig lagkompisarna i hockeylaget Mighty Dronts utanför Sundsvall för att arrangera en välgörenhetsmatch till förmån fö... read more..

2242

”Chefen släppte allt och såg till att jag fick hjälp”

Sara Lindqvist fick ångest för några år sedan men stängde in sina känslor. Till slut kände hon sig tvungen att antingen be om hjälp eller avsluta sitt liv. #jagvillgehopp Kan du berätta om bakgrund... read more..

1680

Janice - ny ambassadör för Suicide Zero

Sångerskan och artisten Janices pappa tog sitt liv 2011. Att prata om psykisk ohälsa och bryta tabun kring självmord är viktigt för Janice. Därför blir hon ambassadör för Suicide Zero. Samtidigt släpp... read more..

1850

”Jag hade turen att vakna”

För snart 15 år sedan hade jag gett upp. Jag orkade inte längre kämpa mot mörkret. Jag hade inget hopp om att det någonsin skulle göra mindre ont. Jag klarade inte av att se hur fruktansvärt dåligt mi... read more..

930

​Tävling - Pris för bästa rapportering om självmord

För femte året utlyser Suicide Zero ett pris på 10 000 kr för bästa rapportering om självmord. I fjol vann SvD:s Matilda Shayn för en artikelserie om äldre och självmord. Nu vill vi få in bidrag från ... read more..

1512

"Jag vet när jag ska söka hjälp"

#Jagvillgehopp – Erikas berättelse. Erika Vallius växte upp med alkoholiserade föräldrar och skolan missade att hon har adhd. Efter ett självmordsförsök fick hon bra hjälp och diagnoserna adhd, e read more..

1204

” När jag väl fick rätt hjälp slutade jag skämmas”

Staffan Nylund är 30 år och bor i Österbotten i Finland med sambo och deras son som snart är tre år. Staffan har levt med psykisk ohälsa mer eller mindre i hela sitt liv men det har varit värst de sen... read more..

779

Nytt svenskt rikslotteri – Suicide Zero är en av nio förmånstagare

Spelinspektionen har beviljat tillstånd för ett nytt svenskt rikslotteri, där Suicide Zero är en av nio förmånstagare. Målet under 2019 är att engagera 100 000 personer att ge en krona om dagen, vilke... read more..

2895

Handbok för livskämpar

I höstas släpptes en självhjälpsbok för människor med självmordstankar. De tre författarna har alla jobbat på Suicidprevention i Väst i Göteborg. Jan Beskow är psykiatriker och forskare. Filippa Gagné... read more..

Resultat 1 - 60 av 60

Copyright © Vallagruppen webbbyrå 2018. All Rights Reserved.