2018 November

1131

#jagvillgehopp – Ellies berättelse

Ellie Sandin är en av Suicide Zeros volontärer. Tidigare har hon mått så dåligt att hon försökt ta sitt liv. I dag mår hon bra och vill hjälpa andra genom att berätta sin historia. Kan du berätta o... read more..

3573

Självmorden ökar bland unga

En rapport som släpps i dag från NASP, Nationellt centrum för suicidforskning och prevention, vid Karolinska institutet, visar att självmorden bland 15-24-åringar ökar. Suicide Zero uppmanar i kam... read more..

745

#jagvillgehopp – Gustav Eberstsåls berättelse

Efter att Gustav Eberståls pappa avlidit i cancer drabbades han av depression. Något som följt honom under en lång tid. För snart ett år sedan överlevde han ett allvarligt självmordsförsök, men där vä... read more..

806

Pressmeddelande: Årets julklapp är gratis

Behöver våra nära och kära ännu fler prylar? Eller är kanske det viktigaste vi kan ge helt gratis: vår medmänsklighet och vår tid. Suicide Zero presenterar i dag ett alternativ till ”Årets julklap... read more..

1554

Sunneborns historia fick henne att berätta

Många är de som har en närstående som har tagit sitt liv. Många är också de som upplevt tystnaden efter ett självmord. Anna Arvidssons mamma tog sitt liv när Anna var sju år. Känslan av skuld har ... read more..

1658

Insamlingsansvarig sökes

Suicide Zero söker en medarbetare med ansvar för insamlingsarbetet.Det händer massor inom området psykisk (o)hälsa och självmord. Forskningen går framåt och intresset för suicidprevention ökar. All... read more..

693

#jagvillgehopp – Fanny Fredrikssons berättelse

Fysisk smärta resulterade i en depression och Fanny Fredriksson mådde till slut så dåligt att hon helt tappade lusten att leva. Men vändningen kom och i dag vill hon hjälpa andra. Fanny, kan du ber... read more..

995

Färre självmord i Kalmar län

I Kalmar län har antalet självmord minskat från 45 år 2016 till 33 år 2017, det lägsta antalet på sju år. Kalmar län antog år 2016, som ett av de första länen, en handlingsplan för att förebygga själv... read more..

906

Hemligheten som höll på att kosta honom livet.

Dan Eriksson från Arvidsjaur bar på en hemlighet som höll på att kosta honom livet. Som homosexuell och same tillhör han två utsatta riskgrupper. Dessutom tog hans fyra år äldre bror sitt liv 24 å... read more..

Resultat 1 - 9 av 9

Copyright © Vallagruppen webbbyrå 2018. All Rights Reserved.