2018

9350

När någon försökt ta sitt liv  

Personer som har överlevt ett suicidförsök löper förhöjd risk att göra nya försök, speciellt under de första åren. I Schweiz har forskare tagit fram en behandlingsmodell som heter ASSIP och som dramat... read more..

10296

Världens mest kända dj:s förebygger självmord till Aviciis minne

Tim Bergling, Avicii, tog sitt liv den 20 april i år. En död som för många blev en väckarklocka. För att hylla Tim Berglings stora musikgärning togs en gigantisk flagga fram i samband med en av världe... read more..

2929

Så farligt är det med mobbning på arbetsplatser

Mobbning på arbetsplatser, hur kan det motverkas? Stefan Blomberg är psykolog och doktorand i Linköping och har länge studerat problematiken kring mobbning på arbetsplatser.— Det KAN vara så illa som ... read more..

4208

Hon för in livskunskap i ordinarie skolämnen

På Vikingstad skola i Linköping vet alla barn vad Hildakunskap är. Där arbetar kuratorn Hilda Johnsson som för in livskunskap i skolämnena. Det har resulterat i att branduttryckningarna är betydligt f... read more..

1131

#jagvillgehopp – Ellies berättelse

Ellie Sandin är en av Suicide Zeros volontärer. Tidigare har hon mått så dåligt att hon försökt ta sitt liv. I dag mår hon bra och vill hjälpa andra genom att berätta sin historia. Kan du berätta o... read more..

3573

Självmorden ökar bland unga

En rapport som släpps i dag från NASP, Nationellt centrum för suicidforskning och prevention, vid Karolinska institutet, visar att självmorden bland 15-24-åringar ökar. Suicide Zero uppmanar i kam... read more..

745

#jagvillgehopp – Gustav Eberstsåls berättelse

Efter att Gustav Eberståls pappa avlidit i cancer drabbades han av depression. Något som följt honom under en lång tid. För snart ett år sedan överlevde han ett allvarligt självmordsförsök, men där vä... read more..

806

Pressmeddelande: Årets julklapp är gratis

Behöver våra nära och kära ännu fler prylar? Eller är kanske det viktigaste vi kan ge helt gratis: vår medmänsklighet och vår tid. Suicide Zero presenterar i dag ett alternativ till ”Årets julklap... read more..

1554

Sunneborns historia fick henne att berätta

Många är de som har en närstående som har tagit sitt liv. Många är också de som upplevt tystnaden efter ett självmord. Anna Arvidssons mamma tog sitt liv när Anna var sju år. Känslan av skuld har ... read more..

1658

Insamlingsansvarig sökes

Suicide Zero söker en medarbetare med ansvar för insamlingsarbetet.Det händer massor inom området psykisk (o)hälsa och självmord. Forskningen går framåt och intresset för suicidprevention ökar. All... read more..

693

#jagvillgehopp – Fanny Fredrikssons berättelse

Fysisk smärta resulterade i en depression och Fanny Fredriksson mådde till slut så dåligt att hon helt tappade lusten att leva. Men vändningen kom och i dag vill hon hjälpa andra. Fanny, kan du ber... read more..

995

Färre självmord i Kalmar län

I Kalmar län har antalet självmord minskat från 45 år 2016 till 33 år 2017, det lägsta antalet på sju år. Kalmar län antog år 2016, som ett av de första länen, en handlingsplan för att förebygga själv... read more..

906

Hemligheten som höll på att kosta honom livet.

Dan Eriksson från Arvidsjaur bar på en hemlighet som höll på att kosta honom livet. Som homosexuell och same tillhör han två utsatta riskgrupper. Dessutom tog hans fyra år äldre bror sitt liv 24 å... read more..

684

#jagvillgehopp - Isabelle Härdigs berättelse

Kan du berätta om bakgrunden till varför du mådde dåligt? — Jag har så länge jag kan minnas försökt vara alla till lags och försökt få alla att tycka om mig. Jag har också haft väldigt höga krav på... read more..

591

Självmorden ökar igen

1544 personer tog sina liv under 2017. En ökning med 66 personer jämfört med året innan. Trots att Sverige sedan 2008 har en nollvision för självmord så minskar inte antalet psykologiska olycksfall read more..

622

#jagvillgehopp – Uffes berättelse

Ulf Bejerstrand mådde i mitten av åttiotalet så dåligt att han i ett förvirrat tillstånd ville ta sitt liv. I dag mår han bra och vill hjälpa andra genom att berätta sin historia. Kan du berätta om... read more..

635

Händelsespäckad dag för att uppmärksamma självmord

Suicide Zeros volontärer Håkan Wester och Mats Gaffa Karlsson arrangerar den 29 september en heldag späckad med musik, föreläsningar, tipspromenader och god mat. Allt för att lyfta hur självmord kan f... read more..

718

#jagvillgehopp – Eriks berättelse

Erik Sylwan fick för fem år sedan problem med återkommande depressioner, ångest och självskadebeteende. Nu mår han bra och vill berätta för att hjälpa andra. Kan du berätta om bakgrunden till varfö... read more..

575

Psykospoesi sätter fokus på psykisk ohälsa

Refif Almosawi har varit självmordsbenägen. Men i dag mår hon bättre sedan hon fått diagnosen bipolär och rätt medicin. Nu studerar hon till svensklärare på Linneuniversitetet i Växjö och har givit ut... read more..

846

Suicide Zero-volontär ordnar handlingsplan

Suicide Zeros volontär Marie Koivisto har skickat in ett medborgarförslag om en handlingsplan för att förebygga självmord i Munkedals kommun. Och nu har den antagits! Runt om i landet har flera av ... read more..

794

SvD vinner Suicide Zeros Pris för bästa rapportering om självmord 2017

Svenska Dagbladets journalist Matilda Shayn tar i dag emot Suicide Zeros årliga Pris för bästa rapportering om självmord 2017. Hedersomnämnanden går till författaren Christian Dahlström, P4 Värmland s... read more..

905

Ny medlem i Suicide Zeros expertråd

Thomas Blendow är styrelseordförande i Blendow group som arbetar med att utbilda jurister. Han är också ny medlem i Suicide Zeros expertråd och vill bidra till färre framtida tragedier.  Berät... read more..

805

Gunilla Lundberg Streijffert ny projektledare på Suicide Zero

Tack vare Postkodstiftelsens bidrag till vårt volontärsprojekt kan vi nu med glädje meddela att Gunilla Lundberg Streijffert kommer att börja som projektledare på Suicide Zero den 15 augusti. Guni... read more..

983

#jagvillgehopp - Malins berättelse

Malin Rosén mådde tidigare så dåligt att hon var på väg att ta sitt liv. I dag mår hon bra och kan berätta om det. Det här är hennes berättelse. Malin, du har tidigare mått så dåligt att du varit n... read more..

609

Möt Suicide Zero i Almedalen

Suicide Zero finns på plats i Almedalen hela nästa vecka. Varmt välkommen till vårt seminarium Självmord – psykologiska olycksfall som kan förhindras. I seminariet, som äger rum vid två tillfällen,... read more..

555

Våga fråga kom på yoga

För fjärde året i rad arrangerar Yogaakademien och Suicide Zero utomhusyoga i värmländska Kil. Det kallas Våga fråga kom på yoga.  — Jag ser att framförallt den psykiska ohälsan ökar. Många so... read more..

580

#jagvillgehopp - Patricias berättelse

Kan du berätta om bakgrunden till varför du mådde dåligt? — Jag blev utsatt för ett sexuellt övergrepp när jag var 15 år och mitt liv rasade samman. Min bästa vän trodde inte på mig när jag berätta... read more..

661

#jagvillgehopp - Angelicas berättelse

Kan du berätta om bakgrunden till varför du mådde dåligt? — När jag var sex år blev min pappa tillsammans med en kvinna som inte tyckte om mig. Hon mådde själv dåligt och jag blev psykiskt mis... read more..

550

#jagvillgehopp - Angelas berättelse

Angela Engström utsattes för mobbning och saknade en fadersfigur. Hon har fått flera diagnoser och har varit nära att ta sitt liv. Men i dag mår hon bra. Det här är Angelas berättelse.  - Bakg... read more..

610

#jagvillgehopp - Hannas berättelse

Hanna Borg har tidigare haft det riktigt tufft i livet. Så tufft att hon flera gånger försökt att ta sitt liv. Men idag mår hon bra. Det här är hennes berättelse. Hanna, du har tidigare mått så dål... read more..

863

#jagvillgehopp - Johannas berättelse

Johanna Ulvbäck-Åbom utsattes för sexuella övergrepp som barn och levde med suicidtankar i många år. Det kulminerade i ett allvarligt självmordsförsök. Men i dag mår hon bra. Det här är hennes berätte... read more..

570

#jagvillgehopp - Marcus berättelse

Vi på Suicide Zero får ofta höra om personer som är på väg att ge upp. Som har allvarliga planer på att ta sitt liv. Som tror att det inte finns hjälp. Därför kommer vi framöver att berätta om persone... read more..

576

#jagvillgehopp - Leos berättelse

Det finns mängder av lärdomar att dra från personer som varit nära att ta sitt liv men som i dag mår bra och kan berätta om vad som hände. I hashtaggen #jagvillgehopp lyfter vi ett antal personer som ... read more..

652

Så här vände det för Simon

Det finns mängder av personer som mått så dåligt att de haft allvarliga tankar på att ta sitt liv. Men det finns också mängder av människor som tagit sig ur sitt mörker. Och vi behöver höra deras berä... read more..

599

Stiftelsen EMQ donerar 200 000 kr till Suicide Zero

För tredje året i rad donerar stiftelsen EMQ pengar till Suicide Zero. De två första åren har stiftelsen donerat 100 000 kr per år. Nu höjs summan till 200 000 kr.  - Sui... read more..

780

Suicide Zero - en pusselbit i överenskommelsen Värmland

Anna Sundkvist Kräutner är en av två representanter från Suicide Zero som tecknat en överenskommelse mellan landstinget i Värmland och den idéburna sektorn. Foto: Fredrik Persson ... read more..

1534

Hennes dotter tog sitt liv – nu vill hon sprida kunskap

Maria Ter-Borchs dotter Fanny tog sitt liv kort innan hon skulle fylla 18 år. För att fler ska få kunskap om hur självmord kan förebyggas tog Maria initiativ till att bjuda ner Suicide Zero till en fö... read more..

1077

Motiverande samtal vid autism och ADHD

Liria Ortiz, är leg. psykolog, leg. psykoterapeut med KBT-inriktning och utbildare i motiverande samtal, MI. Hon föreläser om Metoder och verktyg som motivationshöjare hos barn och unga med NPF på en ... read more..

591

Socialministern vill lyfta arbetet med att förebygga självmord

Suicide Zeros generalsekreterare Alfred Skogberg i samtal med Socialminister Annika Strandhäll. Suicide Zero har tillsammans med flera andra organisationer träffat Socialminister Annika Strandhäll fö... read more..

670

Ett mörker vi behöver lära oss mer om

Efter självmord i Ängelholms församling kände kyrkoherden Fredrik Höggren att församlingen behövde mer kunskaper om hur självmord kan förebyggas. Kontakt togs med Suicide Zero som föreläste för cirka ... read more..

631

Så här vill Jonas Sjöstedt förebygga självmord

- Jag har fått med mig en hel del råd om hur vi kan stärka arbetet mot självmord, säger Jonas Sjöstedt (V) efter mötet med Suicide Zero. Suicide Zero informerar landets högsta politiker och mängder read more..

716

Suicide Zero fem år - Vi når ut, vi gör skillnad, vi ger hopp

- Suicide Zero gör skillnad. Vi höjer kunskapsnivån och vi för upp suicidprevention på den politiska och mediala agendan, säger Suicide Zeros generalsekreterare Alfred Skogberg.   När Alfred read more..

594

Niclas Ohlsson och DrNO vann t-shirt-auktionen

Niclas Ohlsson och DrNO vann Suicide Zeros t-shirt-auktion 12.999:- inbringade Mattias Sunneborns auktion på Facebook som avslutades den 8 april. I tre veckor budades det på en t-shirt som deltagar... read more..

536

Skyltmax blir Suicide Zeros första företagsmånadsgivare !

Företaget Skyltmax vill bidra till att minska självmorden och blir Suicide Zeros första företagsmånadsgivare; något som var särskilt viktigt för dem eftersom grundaren David Engstrand tog sitt liv 201... read more..

615

De donerar 40 000kr till Suicide Zero

Smärtan efter alla de cirka 1500 personer som årligen tar sitt liv är ofattbar. Men många efterlevande vill skapa en mening i vad som hänt.... read more..

563

Alla borde bjuda in er för informationen är jättevärdefull

Under Almedalsveckan i fjol träffade Suicide Zero Madelaine Jakobsson som är kommunalråd i Nordmaling. Vi testade då hennes kunskaper om självmord.... read more..

571

Självmordet födde engagemang

Dennis Sjörs mamma Ewa tog sitt liv den 17 februari för tre år sedan. När årsdagen närmade sig kände han att han ville starta en insamling till förmån för Suicide Zero. ... read more..

876

Nathalie startade en insamling: "Ingen ska behöva ta sitt liv

Av en slump kom Nathalie Telander över insamlingsfunktionen på Facebook. Lagom till sin 28-årsdag bestämde hon sig för att starta en födelsedagsinsamling till förmån för Suicide Zero... read more..

1111

Vad gör egentligen Suicide Zero? – årsrapport för 2017

Fotbollsproffset Richard Magyar är en av våra två nya ambassadörer.! Cirka 1 500 personer om året tar sitt liv. Det är fyra om dagen. I statistiken döljer sig föräldrar, syskon, barn, grannar, koll... read more..

Resultat 1 - 49 av 49

Copyright © Vallagruppen webbbyrå 2018. All Rights Reserved.