2017

832

Nu finns Suicide Zero i Finland

Alexandra Sippus är ny ordförande för Suicide Zero i Finland.Finland har fler självmord per 100 000 invånare än övriga norden. Landet har ingen nationell plan för att förebygga självmord och det råder... read more..

438

Ny medlem i Suicide Zeros expertråd vill fokusera på mäns självmord

Susanne Rolfner Suvanto är ny medlem i Suicide Zeros expertråd. Som sjuksköterska med specialisering inom psykiatri samt verksamhetsansvarig för kunskapsföretaget Omvårdnadsinstitutet vill hon arbeta ... read more..

551

"Självmord är inte enbart en fråga för sjukvården"

Johan Andreen är före detta överläkare i psykiatri och barn- och ungdomspsykiatri. Han är även en av ledamöterna i Suicide Zeros styrelse. Mängder av människor kommer årligen i kontakt med personer... read more..

648

Appen för den som behöver snabbt samtalsstöd

BlueCall är en app som den kan använda som vill ha snabbt samtalsstöd. Tanken är att om man mår dåligt ska man inte behöva vänta på att få stöttning. Så här fungerar tjänsten. Hej Caroline Rödén på... read more..

529

Hon säljer musik för att stötta Suicide Zero

Hur kommer det sig att du vill stödja Suicide Zero? - När jag hör om alla självmord som sker i Sverige varje år blir jag förtvivlad. Att alltfler unga människor mår så dåligt att de inte orkar lev... read more..

723

Alla kommuner i Värmland godkänner handlingsplan om suicidprevention

Hej Marie Niljung, du är volontär hos Suicide Zero och har varit med att ta fram den handlingsplan som Värmlands län har och som nu samtliga kommuner i Värmland har godkänt.... read more..

563

Ett ruttet hus

Christian Dahlström är aktuellt med den rykande färska boken Kalla mig galen. Varför har du skrivit boken?- Boken är en slags uppgörelse med psykiatrin i Sverige och tabut som omgärdar alla psykisk read more..

607

Kartläggning visar på systembrister

Herman Holm är psykiater och överläkare vid Psykiatri Skåne. Han har medverkat i en stor kartläggning i Kalmar län, för att bättre förstå hur vården arbetar i samband med att någon tagit sitt liv. R read more..

512

"Jag fick en tankeställare"

Suicide Zeros politikerturné fortsätter. Senast har vi träffat Dag Larsson, oppositionslandtingsråd (S) i Stockholm. Vad fick du ut av mötet i dag?- Dels blev jag uppdaterad om situationen hur det read more..

499

Det blev starkt för mig att få en sådan respekt

Över 900 personer deltog på suicidpreventiva konferensen i Göteborg den 12-13 september. Suicide Zero har frågat två av de som närvarade hur de upplevde konferensen och vad tog med sig hem. Anneli Wes... read more..

503

Många självmord skulle gå att förebygga

Stefan Nilsson är riksdagsledamot för miljöpartiet. Han sitter även i Suicide Zeros styrelse. Som riksdagsledamot har du självmord som ett av tre prioriterade områden, varför? - Det är en av mina p... read more..

722

Allsång i Emmaboda den 21 oktober

Odd Hagel heter eldsjälen och musikern som bestämt sig för att hålla allsång på Folkets hus i Emmaboda och skänka alla intäkter till Suicide Zero. - Jag hoppas så klart på en riktigt stor uppslut... read more..

664

Våga Fråga-promenad i Karlstad 7 oktober

7 oktober är World Mental Health Day och Suicide Zero uppmärksammar det genom en Våga Fråga-promenad i Mariebergsskogen i Karlstad mellan klockan 13-15. Vår volontär Marie Niljung är eldsjälen bakom s... read more..

490

Kortspelare vill förebygga självmord

Ingen kan göra allt men alla kan göra något. Ungefär så resonerar Patrik Fridland som tillsammans med vänner från Malmö Kortspelsförening bestämt sig för att skänka intäkterna från en tävling till Sui... read more..

545

Karin Boyes minneslopp följs upp

Den 6 mars 2001 vändes Johanna Ginstmarks värld upp och ner för att aldrig bli densamma. Hon var 21 år gammal när hennes far tog sitt liv. I familjen var det självklart att prata öppet om det som hänt... read more..

501

Gröna karamellstrutar för Suicide Zero

Det finns många som vill bidra till att självmorden ska minska. Till exempel Linus Westerberg, ägare till godisfabriken Råsnäs konfektyrer i Timmernabben. Sedan i somras producerar han gröna karamells... read more..

499

Säljer foton för Suicide Zero / Viktigt att män vågar prata

När Jonatan Stålhös fick bilder över från en utställning ville han göra något bra av det. Och eftersom framförallt många män i hans omgivning var drabbade av psykisk ohälsa blev Suicide Zero ett enkel... read more..

899

”Vi har fått för oss att vi måste gå till specialister när vi många gånger behöver medmänniskor”

Suicide Zeros generalsekreterare fick under Almedalsveckan ett samtal med Ing-Marie Wieselgren, psykiater och nationell samordnare för psykiatrifrågor vid SKL. Självmorden kommer inte att minska de... read more..

550

Magnus Skogsberg (ICA Sebastian) ny ambassadör för Suicide Zero

Mattias Sunneborn, Mia Skäringer, Saga Becker och Zinat Pirsadeh är alla ambassadörer för den ideella organisationen Suicide Zero. Ny i gänget är regissören, skådespelaren, designern och sångaren Magn... read more..

597

Han engagerar sig för att minska självmorden

Håkan Wester är en av Suicide Zeros mest aktiva volontärer. Just nu jobbar han hårt med att arrangera Karin Boyes minneslopp som han hoppas ska få en stor del av svenska folket på fötter. Håkan har äv... read more..

533

”Tio procent av alla dödsolyckor i trafiken är självmord”

Trafikverket har nyligen släppt Rapporten Suicid i vägtrafiken. Och den öppnar ögonen för ny kunskap om självmord inom trafiken. Trafikverkets Anna-Lena Andersson berättar. Anna-Lena Andersson, tra... read more..

510

Hennes kusin tog sitt liv – nu skänker hon pengar till Suicide Zero

"Inget gott kommer av att man är tyst" säger Lina Nilsson som sålt fotografier till förmån för Suicide Zero. 17-åriga Lina Nilssons kusin tog sitt liv år 2014. En händelse som starkt påverkade Lina read more..

745

"Jag hoppas att boken ska inge hopp"

Hej Ludmilla Rosengren, du har skrivit en ny bok tänkt för ungdomar som mår dåligt, varför har du skrivit boken? - Jag tycker att det har saknats en bok som vänder sig till den suicidale direkt. Sj... read more..

689

”Dålig ekonomi kan göra människor sjuka”

En av Suicide Zeros volontärer är Fredrik Tjulander. Efter att allvarligt planerat att ta sitt liv fick han år 2014 diagnosen bioplär sjukdom. I dag föreläser han om hur psykisk ohälsa bland skuldsatt... read more..

588

Stor konferens om hur självmord kan förebyggas

Felicia Fässberg, koordinerar arbetet med den suicidpreventiva konferensen. Sveriges största konferens om hur självmord kan förebyggas går av stapeln den 12-13 september på Svenska Mässan i Götebor... read more..

515

IF Elfsborg först ut med Suicide Zeros Våga Fråga-utbildning

Eric Sjölin - IF Elfsborg, Angelika Ekengren - volontär Suicide Zero, Alfred Skogberg - generalsekreterare Suicide Zero. IF Elfsborgs supportrar och personal var först ut med att testa Suicide Zero... read more..

847

Sandviken antar nollvision för självmord

Något Suicide Zero arbetar för är att alla regioner, län och kommuner ska ha lokala handlingsplaner för hur självmorden ska minska. Det har nu blivit verklighet i Sandvikens kommun. Så här skriver ... read more..

679

De cyklar genom Sverige för att uppmärksamma Suicide Zero

Kristina Pettersson med väninnan Monica som tillsammans ska cykla genom hela Sverige för att uppmärksamma Suicide Zero. Kristina Petterssons son tog sitt liv. Han efterlämnade fyra barn, anhöriga o... read more..

530

De skrev en låt efter vännens självmord

Eva Gelsers och Mats Gaffa Karlssons vän misshandlades. Senare tog vännen sitt liv. I frustration skrev Eva Gelser en låt och donerar under 2017 intäkterna från låten till Suicide Zero.  Berät... read more..

464

Komikern och aktivisten Zinat Pirzadeh ny ambassadör för Suicide Zero

Zinat Pirzadeh - ny ambassadör för Suicide Zero. Foto: Kometkomedi Zinat Pirzadeh har upplevt krig, flykt och att flera nära och kära tagit sina liv. Hon har ett stort engagemang för att hjälpa per... read more..

760

Så här ska självmorden minska på Gotland

Veronica Hermann samordnar det suicidpreventiva arbetet på Gotland. Hej Veronica, du samordnar arbetet med att förebygga självmord på Gotland. Berätta om vad du gör?– Som strateg inom folkhäls... read more..

588

Resan tillbaka till livet - Föreläsning om personlig utveckling

Kan du ta dig till Alingsås den 11 mars så kan du ta del av föreläsaren Anneli Westers otroligt starka berättelse om sitt liv.  Vår volontär Håkan Wester har tagit initiativ till motionsloppet... read more..

520

Suicide Zero inleder samarbete med BlueCall

Caroline Rödén och Lisa Löfgren på BlueCall som nu inleder ett samarbete med Suicide Zero. Att få omedelbart samtalsstöd, det är tanken bakom BlueCall, ett företag och en app med samma namn. Nu inl... read more..

732

Så här arbetar Södermanland för att förebygga självmord

Fler och fler län och kommuner antar handlingsplaner för att förebygga självmord. Södermanland är ett av dessa län. Så här svarar samordnaren Charlotta Skålén på hur arbetet genomförs. Berätta om h... read more..

530

Hon målar för att ge hopp

Efter att hennes son Daniel tagit sitt liv trodde konstnärinnan Annika Kihlmark att hon inte kunde måla mer. Men efter en tid strömmade känslor fram. Genom att måla bearbetar hon sin sorg och hoppas ä... read more..

530

Låt inte sorgen överskugga allt

Eva Wedberg framför dottern Helenas grav Det blev inte som vi tänkt med kattungarna som föddes för några veckor sedan. De fyra ungarna kunde inte tillgodogöra sig näring. De små kattbäbis... read more..

548

Efter nollvisionen - vad händer nu?

Suicide Zero arbetar för att alla län och kommuner ska ha handlingsplaner för att minska självmorden lokalt. Ett län som nu har en nollvision och ett pågående arbete är Värmland. Karin Haster är Värml... read more..

772

Suicide Zero söker insamlingsansvarig

Över 1500 personer tar sitt liv i Sverige varje år. Det är sex gånger fler än som dör i trafiken. Män står för 70 procent av alla självmord. Ungefär en ungdom i veckan avslutar sitt liv. Suicide Zero ... read more..

Resultat 1 - 38 av 38

Copyright © Vallagruppen webbbyrå 2018. All Rights Reserved.