2016

481

De vann pris för bästa artikel i Läkartidningen

Grattis till att du Ullakarin Nyberg tillsammans med professor Jan Beskow vunnit pris för bästa artikel i Läkartidningen. Vad innebär priset? - Tack! Prisutdelningen går av stapeln den 19:e januari... read more..

453

​Nordstjernan donerar 500 000 kr till Suicide Zero

Viveca Ax:son Johnson, ordförande för Nordstjernan, samt Mattias Sunneborn, idrottare och ambassadör för Suicide Zero Investeringsföretaget Nordstjernan donerar en halv miljon kronor till Suicide Z... read more..

587

”Vi behöver göra mer” - Folkhälsominister Gabriel Wikström om hur självmorden ska minska

I dag har Suicide Zero tillsammans med organisationerna Mind och SPES träffat folkhälsominister Gabriel Wikström och pratat om vad som måste göras för att minska självmorden. Så här svarar han på vad ... read more..

691

Vad jag önskar att omgivningen gör för att stötta mig

Elisabet Haglund är volontär hos Suicide Zero. Hon har även erfarenhet av allvarliga självmordstankar. Många är vi som vill hjälpa men känner oss osäkra på hur. Så här skriver Elisabet om hur hon önsk... read more..

582

”Vi behöver hjälpa mer människa till människa”

Nu har Suicide Zero träffat samtliga ordföranden från ungdomspartierna. Christian Carlsson från KDU är sist ut. Så här berättar han om vad som nu måste ske för att förebygga självmorden. Vad har du... read more..

498

”Tillången till att få hjälp för psykisk ohälsa i skolan måste bli bättre”

Mårten Roslund är språkrör för Grön Ungdom. Foto: Mia Franzén Suicide Zero har under året träffat de flesta politiska ungdomspartier. Detta för att informera om hur stort problemet är med självmord... read more..

529

De dansar om psykisk ohälsa

Cissila Adeyemi och Beatrice Bergman använder i en nyproducerad film dans för att gestalta psykisk ohälsa. Så här har de tänkt: Berätta om filmen, vad är bakgrunden och hur har ni tänkt?– Jag och B... read more..

433

Suicide Zero i 1500 taxibilar

Sverigetaxi sponsrar Suicide Zero genom att under oktober till december kostnadsfritt upplåta kampanjutrymme i 1500 taxibilar. Hur kommer det sig? Frederick Scholander är marknadschef på Sverigetaxi o... read more..

551

Eriks bror tog sitt liv – nu stödjer han Suicide Zero för att färre ska uppleva liknande tragedier

Erik Arnbergs bror Christian tog sitt liv år 2001. I dag är Erik en av Suicide Zeros månadsgivare. Erik Arnbergs bror Christian tog sitt liv år 2001. En händelse som satt djupa spår i honom och han... read more..

436

Suicide Zero klarade transparenskraven

Idag presenterar Charity Rating sin nya rapport ”Ett Givande Givande” som visar att både givandet och transparensen ökar i år igen. 102 av de 213 granskade organisationerna klarar i år transparenskrav... read more..

453

"Jag vet så klart mycket mer än mina kollegor nu"

Joar Forsell är ordförande för Liberala ungdomsförbundet. Suicide Zero har som mål att under 2016 träffa alla politiska ungdomsförbunds ordföranden. Detta för att öka kunskapen så att nästa generat... read more..

532

VARJE DAG ÄR ETT NYTT 11/9 FÖR MÄNNISKOR SOM LIDER AV PSYKISK OHÄLSA

Bloggaren, modellen och fotografen Fanny Roethlisberger har egen erfarenhet av psykisk ohälsa och skriver regelbundet om sina erfarenheter och tankar på bloggen http://roethlisberger.se/lasvarda-... read more..

465

"Jag har fått med mig spännande tankar"

Magnus Ek är ordförande för Centerpartiets ungdomsförbund och vill få fler regioner att anta lokala handlingsplaner. Under 2016 träffar Suicide Zero de politiska ungdomsförbundens ordföranden. Dett... read more..

572

Riksdagsledamöters kunskap om självmord

Under senhösten och vintern 2015 kontaktade Suicide Zero 27 riksdagsledamöter för att testa deras grundläggande kunskap om självmord. Ungefär 9 av 10 kände inte till att riksdagen antagit en nollvisio... read more..

443

”På en skala 1-10 så är det 11.”

SSU:s ordförande Philip Botström, om hur viktigt han tycker det är att Suicide Zero informerar politiker om hur stort problemet med självmord är. Philip Botström är nybliven månadsgivare till Suici... read more..

431

Andra Våga fråga-konserten - så här gick det

Hur gick det med konserten?– Det var en magisk kväll med starka berättelser från artisterna och helt fantastiskt musik. Många som var där sa: "Jag ville inte ens gå till baren eller prata med nån för ... read more..

476

Frida har hittat tillbaka till glädjen

Efter en allvarlig depression var Frida nära att ta sitt liv. Men hon fick hjälp och mår i dag bra. - Tala om för vänner att du mår dåligt och be dem hjälpa dig fram till vård. För den finns. När... read more..

668

TV4 Nyhetsmorgon vann pris för bästa rapportering om självmord 2015

TV4 Nyhetsmorgon vann Suicide Zeros årliga pris för bästa rapportering om självmord 2015. Hedersomnämnandet går till författaren och journalisten Ulrika Jannert Kallenberg för hennes bok ”Döden ingen ... read more..

430

Minska självmorden genom att cykla

Den 10 september är det den internationella suicidpreventiva dagen. En dag som sätter arbetet med att förhindra självmord på agendan och som lanserats av Världshälsoorganisationen. Denna dag uppmärksa... read more..

541

"Nu har jag lite mer kunskap om självmord"

Rasmus Törnblom är moderata ungdomsförbundets ungdomsordförande. Suicide Zero har träffat honom för att informera om hur stort problemet är med självmord. Så här gick mötet. Vad har du fått med dig... read more..

978

Anna Nilssons bästa vän tog sitt liv

Anna Nilssons bästa vän tog sitt liv. Något som gjort att Anna engagerat sig i Suicide Zero. Att inse att någon man älskar har tagit sitt liv drabbar hårt. Mängder av frågor väcks, inte minst fråga... read more..

519

Ny statistik - Så här många tog sitt liv under 2015

1554 personer tog sitt liv i Sverige under 2015. Det visar Socialstyrelsens senaste statistik. 1554 självmord är 1554 för många. För självmorden går till stor del att förebygga eftersom vi i dag vet v read more..

459

Blir Våga Fråga en ännu större succé än i fjol?

Trots kallt och regnigt drog Marie Niljungs Yoga-arrangemang in hela 3800 kr till vårt suicidpreventiva arbete. Foto: Anna Bergqvist. Hallå där Marie Niljung som för andra året i rad arrangerar en ... read more..

418

Almedalsveckan - Suicide Zero lyfte självmordsproblematiken

Under Almedalsveckan har Suicide Zero träffat företrädare för flera av de politiska ungdomspartierna. Det här är den tredje intervjun vi publicerar från veckan och denna gång har vi träffat SDU:s ordf... read more..

569

"Det borde vara en självklarhet att man arbetar mot självmord i hela landet"

Suicide Zero träffar Henrik Edin - ordförande för Liberala ungdomsförbundet Under Almedalsveckan träffade Suicide Zero företrädare för flera av de politiska ungdomsorganisationerna. En vi träffade ... read more..

547

Almedalen - Suicide Zero lyfter frågan om självmord

Hanna Cederin - ordförande för Ung Vänster Politikers kunskap om självmord är generellt sätt oerhört låg. Vet de inte hur stort problemet är och vad som kan göras kommer alltför lite att hända. Und... read more..

573

”Att rädda liv måste alltid få kosta pengar”

Suicide Zero fortsätter att träffa politiker. Detta eftersom kunskapen om hur självmorden kan minska måste resultera i konkreta åtgärder som politiker kan besluta om. Riksdagsledamoten Anders W Jonsso... read more..

471

Samtal med någon som mår dåligt

De allra flesta av oss kommer då och då i kontakt med personer som mår psykiskt dåligt. Men vad kan vi göra då? Hur kan vi hjälpa? Vad bör vi tänka på? Här tipsar specialistläkaren i psykiatri, Johan ... read more..

443

Stiftelse skänker 100 000 kr till Suicide Zero

”Självmord är ett väldigt stort samhällsproblem och inte alla vill prata om det. Vi vill bidra till Suicide Zeros arbete och vi vill gärna stödja organisationen under flera år.” Det säger Claes Holmbe... read more..

417

Klass 5-eleverna som vill förhindra självmord

Elin Östh och Elsa Lindster som går i klass 5 träffade Suicide Zeros volontär Maria Pedersen i Timmernabben i Småland. Efter mötet tyckte de att fler borde få upp ögonen för Suicide Zero. Så de anordn... read more..

537

Slår vi rekord på Våga fråga i år?

I fjol arrangerade vår volontär Marie Niljung konserten Våga fråga, i Karlstad. Den drog in 205 000 kr till Suicide Zero. Och på kuppen fick Marie pris av Karlstads kommun som Årets Sola. I år hoppas ... read more..

430

Du är antagen till livets universitet

Ibland får vi in texter från personer som på sitt sätt vill bidra till vårt arbete. Denna hoppfulla text skrevs av journalisteleven Elin Sörensson som ett sätt för att få sig själv på fötter. "Kanske ... read more..

446

Bengt Eliasson ny ordförande för Suicide Zero

Riksdagsledamoten från Hallands län Bengt Eliasson (L) valdes på Suicide Zeros årsstämma till ny ordförande. Han efterträder därmed Ludmilla Rosengren som är en av grundarna och som nu övergår till at... read more..

455

En förebild som kan rädda liv

För fem år sedan hoppade den här killen, Samuel Lundholm, från sjunde våningen, rakt ner i betongplattorna. Precis när han hoppat ändrade han sig. På väg ner mot marken höll han händerna för ansiktet ... read more..

430

Svensk lyfter Suicide Zero i Sydafrikansk cykeltävling

Lars Pedersen marknadsför Suicide Zero till nya målgrupper. Lars Pedersen från Småland har nyligen genomfört en av de tuffaste cykelutmaningarna i världen, Cape Epic, ett etapplopp på mountainbike ... read more..

514

Pris för bästa rapportering om självmord

För andra året utlyser Suicide Zero ett pris på 10 000 kr för bästa rapportering om självmord. I fjol vann P4 Blekinge och BLT:s ledarskribent Erik Hultgren fick ett hedersomnämnande. Nu vill vi få in... read more..

517

Våga fråga - en stödkonsert till Suicide Zero

Ska förra årets succé kunna upprepas? Mycket talar för det. Marie Niljung, årets Sola, arrangerar även i år den 26 augusti en stödkonsert på Nöjesfabriken i Karlstad till förmån för Suicide Zero. Våga... read more..

474

Sveriges mest erfarne forskare om självmord fyller 85 - hedras med insamling

I mars 2016 fyller professor Jan Beskow, psykiater, socialmedicinare och suicidforskare, 85 år. Nu hedras han med en insamling. Jan Beskow har i över 50 år arbetat för att utveckla suicidprevention... read more..

401

Såhär påverkar Suicide Zero politiker

Stefan Nilsson är riksdagsledamot för miljöpartiet och har efter samtal med Suicide Zero lämnat flera motioner om hur självmorden kan förebyggas. I fjol har Suicide Zero träffat en mängd politiker,... read more..

591

Affärsägare! Vill du sälja våra armband och bidra till att minska självmorden?

Suicide Zeros pärlarmband kostar 100 kr styck. Intäkterna går till vårt arbete med att förebygga självmord. Vi söker affärsidkare som kan sälja våra armband. Det kan vara du som driver matbutiker, ... read more..

454

Självmorden är en pågående katastrof

Dotterns depression ledde till ett stort engagemang i frågan om psykisk ohälsa. I dag är Birgitta Mossberg styrelseledamot i Suicide Zero och bidrar på många sätt till organisationens utveckling. Foto... read more..

Resultat 1 - 41 av 41

Copyright © Vallagruppen webbbyrå 2018. All Rights Reserved.