2015

489

Varna för de psykologiska olycksfallen på samma sätt som trafikolycksfallen

Självmord är psykologiska olycksfall. Genom att se på dessa på samma sätt som vi ser på trafikolyckor kan vi rädda liv. Det skriver Suicide Zeros ordförande Ludmilla Rosengren. På radio hör jag var... read more..

505

"Själv har jag bestämt mig för att göra det bästa av dagen"

Marikas pappa tog sitt liv efter att ha drabbats av psykisk ohälsa. Hej! Dopparedan. Idag är det julafton. En högtidsdag då familjer och släkt samlas. Och där gamla traditioner hålls vid liv och f... read more..

478

Välkommen på årsstämma 20 april 2016

Den 20 april kl 18-21 håller Suicide Zero årsstämma i Stockholm, på Scandic Grand Central Hotel och vi välkomnar varmt alla våra medlemmar att delta på årsstämma med efterföljande föreläsningar. Länk ... read more..

580

"Jag tror att ni räddar fler liv än ni inser!"

Många ville höra Suicide Zeros föreläsning om självmord. Suicide Zeros ordförande Ludmilla Rosengren föreläste i oktober för ett stort antal personer på Västerviks gymnasium. Men kan man föreläsa o... read more..

626

Utbildningar för att förebygga självmord

Britta Alin Åkerman har stor erfarenhet av att utbilda i hur man förebygger självmord. Britta Alin Åkerman har under många år utbildat tusentals i hur man kan förebygga självmord. Britta är styrels... read more..

517

Annas bästa vän tog sitt liv

Anna Nilssons bästa vän tog sitt liv. Idag är Anna styrelseledamot i Suicide Zero. I samband med högtiderna under det mörka vinterhalvåret ökar antalet självmord. Anna Nilsson, styrelseledamot i Su... read more..

757

Catharinas bror tog sitt liv

Catharina Meléns bror tog sitt liv. Men det var inte polisen som lämnade dödsbud. Hur närstående bemöts efter ett självmord kan vara avgörande för hur läkeprocessen fortskrider. Catharina Meléns br... read more..

483

Inifrån och ut...

Mia Skäringer – ambassadör för Suicide Zero Vi sitter i bilen hem. Himlen är bebisblå och solen letar efter mitt ansikte. Jag skriver ner några känslor även om orden egentligen inte kan förvalta de... read more..

459

Hennes son tog sitt liv – nu vill hon samla in pengar för att hjälpa andra

Sorgen efter en älskad som tar sitt liv påverkar tiotusentals i Sverige varje år. En som vill använda sin sorg för att bidra till att minska självmorden är Annika Kihlmark. Vars son Daniel tog sitt li... read more..

587

Tre gånger har hon försökt ta sitt liv – nu vill hon hjälpa andra

Shama har kommit en lång bit på vägen. Här med hunden Henry. ”Det är inte meningen att jag ska dö. Det finns en poäng med mig”. Det säger Suicide Zeros volontär Shama Schwieler som efter en tuff ba... read more..

493

Hennes son tog sitt liv - nu vill hon hjälpa andra

Sorgen efter en älskad som tar sitt liv påverkar tiotusentals i Sverige varje år. En som vill använda sin sorg för att bidra till att minska självmorden är Annika Kihlmark. Vars son Daniel tog sitt li... read more..

537

Jonas Sjöstedt vill göra omtag

Suicide Zero träffar Vänsterpartiets partiledare Jonas Sjöstedt Ett av Suicide Zeros viktigaste uppdrag är att träffa politiker runt om i landet. Detta för att informera om hur många som tar sitt l... read more..

577

"Jag är osäker på om politiker bör tala om självmord"

EU-parlamentarikern Max Andersson tycker inte att det är viktigt att alla politiker har grundläggande kunskap om självmord. ”Det är de som fattar beslut som ska ha koll.” säger han.   Suicide... read more..

846

Råd till media om bevakning av självmord

Varje år tar cirka 1 500 människor sitt liv i Sverige. Det är sex gånger fler än som dör i trafiken. Samtidigt genomförs cirka 15 000 självmordsförsök och ungefär 150 000 bär på självmordstankar. &nbs... read more..

Resultat 1 - 14 av 14

Copyright © Vallagruppen webbbyrå 2018. All Rights Reserved.